"O DEČAKU (14) NIKO NE VODI RAČUNA, TO DETE JE VEĆ ZAVISNIK": Tužna sudbina maloletnika koji se predozirao u Nišu
Foto: Shutterstock

jezivo

"O DEČAKU (14) NIKO NE VODI RAČUNA, TO DETE JE VEĆ ZAVISNIK": Tužna sudbina maloletnika koji se predozirao u Nišu

Crna Hronika -

Dečak (14) koji je juče u teškom stanju primljen u nišku bolnicu, zbog sumnje da se predozirao narkoticima, već je poznat u Nišu kao korisnik narkotika.

O ovom slučaju obavešeten je i Centar za socijalni rad, ali i policija.

- Nažalost radi se o detetu, a već je zavisnik. Dečak dolazi iz problematične porodice, a jedan od njegovih najbližih članova porodice je korisnik droge - kaže naš izvor i dodaje:

- Vrlo je teška situacija, jer o njemu malo ko vodi računa. Čim je došao do svesti, zahtevao je da bude pušten kući jer zna da će upasti u krizu na klinici. Ima tu posekotinu, verovatno od nekog gvožđa, tako da lekari ne mogu da ga puste da tek tako odšeta. Videćemo sa Centrom za socijalni rad kako je najbolje da ga zbrinemo - kaže naš izvor i dodaje da je obaveštena i policija.

Podsetimo, lekari Dečje klinike u Nišu uspeli su da spasu dečaka (14) koji je u ponedeljak ujutru dovezen u besvesnom stanju. On se, kako nezvanično saznajemo, predozirao u ranim jutarnjim časovima, a u krvi su mu pronađene supstance heroina, kanabisa i metadona.

- Vozilom Hitne pomoći maloletnik je dovezen u UKC Niš bez svesti. Intubiran je i prebačen na Kliniku za pedijatriju. Analize krvi potvrdile su da se radi o trovanju narkoticima, ali je utvrđeno da ima i ranije zadobijenu posekotinu na nozi koja nije adekvatno lečena i koja je pod infekcijom. Iako je stanje pacijenta bilo jako teško, zahvaljujući lekarima, on je stabilizovan. Sada je budan i uspostavio je samostalno disanje - saopšteno nam je u UKC.

(Kurir.rs / M. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track