"UDARAJU NA VOĐE GRUPA, ALI NI ONI NISU IZOSTAVLJENI!" Radulović o velikoj akciji policije i potrage za iregularnim migrantima
Foto: Kurir televizija

KURIR TV

"UDARAJU NA VOĐE GRUPA, ALI NI ONI NISU IZOSTAVLJENI!" Radulović o velikoj akciji policije i potrage za iregularnim migrantima

Crna Hronika -

Jutros u četiri sata počela je obimna akcija pretrage terena za iregularnim migrantima u šumskom pojasu prema granici sa Mađarskom, na teritoriji grada Subotice.

U ovoj masovnoj akciji učestvuje više od 800 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, među kojima su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), Žandarmerije, Interventne jedinice policije (IJP), Antiterorističke grupe (ATG), Policijske brigade, Uprave kriminalističke policije (UKP), Uprave granične policije (UGP), Uprave za tehnike i Policijske uprave Subotica.

02:28

UDARAJU NA VOĐE GRUPA, ALI NI ONI NISU IZOSTAVLJENI! Radulović o velikoj akciji policije i potrage za iregularnim migrantima

Ova akcija pretrage terena usledila je nakon nedavnih incidenata i rafalne paljbe koji su se dogodili tokom ove nedelje. Policija je odlučna da uspostavi red i redovnost na ovom delikatnom području i preduzima sve neophodne mere da suzbije nelegalnu migraciju i pruži sigurnost građanima.

Mladen Radulović, glavni urednik portala Kurir.rs, komentariše ovu akciju i naglašava da su incidenati verovatno bili okidač za odlučnu reakciju policije.

Mladen Radulović
foto: Kurir televizija

- Posle poslednjih incidenata tokom ove nedelje verovatno je kap prelila čašu i znamo da su se opet čula puškaranja, rafalna paljba i po svemu sudeći, policija je odločna da tu uvede red. Pre svega udaraju na vođe grupa, verovatno i na strane državljene kao i na pomagače sa ove naše strane. Podsetimo reč je o veoma unosnom poslu, gde se vrte ogromne pare, znamo da je svaki od tih migranata odmah na startu putovanja iz matične zemlje, nekim čudom dobio ogroman novaci, to znaju, znači, svi koji su na toj ruti, počev od Turaka i Bugara, pa do na[ih kriminalnih grupa. Sada očekujemo da taj udar bude usmeren ka liderima tih grupa i očekujemo hapšanje i etiketiranje glavnih u tom poslu - rekao je Radulović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja