TRGOVAČKI PUTNIK PREVARIO IZDAVAČKU KUĆU: Prodavao knjige, a novac zadržavao za sebe, evo koja mu kazna preti!
Foto: Nemanja Nikolić

TREĆE OSNOVNO TUŽILAŠTVO

TRGOVAČKI PUTNIK PREVARIO IZDAVAČKU KUĆU: Prodavao knjige, a novac zadržavao za sebe, evo koja mu kazna preti!

Crna Hronika -

Treće osnovno javno tužilastvo u Beogradu podnelo je optužni predlog sudu protiv okrivljenog S.R.(49) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvrsio krivično delo utaja.

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva S. R. se sumniči da je tokom 2011. i 2012. godine u Beogradu, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist prisvojio tuđe pokretne stvari koje su mu poverene u vrednosti od preko 1.500.000 dinara, po osnovu prethodnog dogovora sa ostećenim preduzećem "Beoknjiga".

- On se sumnjiči da je u svojstvu trgovačkog putnika prodavao knjige za potrebe ostećenog i zadržavao proviziju, preuzeo knjige u vrednosti od 6.000.000 dinara, isplativši ostećenom samo deo novca, dok je ostetio navedeno pravno lice za vrednost od 5.136.967 dinara. Takođe se sumnjiči i za krivično delo prevara, tako što je u periodu tokom 2022.godine na Novom Beogradu, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi lažnim prikazivanjem činjenica doveo i nakon toga održavao u zabludi ostećenu i lažnim predstavljanjem je naveo da mu pozajmi 132.000 dinara, koji nije vratio ostećenoj - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Treće osnovno javno tužilašto je predlozilo da sud okrivljenom zbog izvršenja krivičnog dela utaja i izvršenja krivicnog dela prevara izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dve godine uz kumulativno izricanje jedinstvene novčane kazne u iznosu od 250.000 dinara.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track