Direktor Galenike: Radio sam po nalogu političara na vlasti

Saslušan

Direktor Galenike: Radio sam po nalogu političara na vlasti

Crna Hronika -
Nenad Ognjenović došao juče u policiju da ispriča sve o mućkama u bivšoj firmi

BEOGRAD - Održao obećanje!Nenad Ognjenović, bivši generalni direktor „Galenike“ i jedan od glavnih osumnjičenih za razne zloupotrebe u kompaniji, pojavio se juče, kako je Kurir već najavio, u beogradskoj policiji u svojstvu građanina kako bi ispričao sve što zna o zloupotrebama u toj fabrici!- Radio sam po nalogu nekih ljudi iz vlasti, koji su mi precizno govorili sa kim treba da se potpišu ugovori. „Galenika“ je namerno uništena, a novac je izašao iz fantomskih firmi i polufiktivnih kupovina - prenosi Ognjenovićeve reči izvor iz istrage.Bivši direktor je tokom višečasovnog saslušanja rekao da želi da pomogne istrazi.- Ognjenović je rekao da narod Srbije treba da zna ko je kriv za uništenje „Galenike“ jer se duže vreme vodi kampanja protiv njega kao glavnog krivca! Pomenuo je i imena nekih ministara koji su učestvovali u pljački i davali mu naloge za poslove - kaže naš izvor.Ognjenović je pre nekoliko nedelja došao u Srbiju iz Crne Gore, gde je proveo proteklih godinu dana. On je ranije tražio da se njemu i njegovoj porodici garantuje bezbednost, a velika je verovatnoća da bi mogao da dobije status svedoka-saradnika.Fabrika „Galenika“ potpuno je uništena zloupotrebama i raznim mahinacijama u iznosu od nekoliko desetina miliona evra! Kao jedan od najsumnjivijih poslova „Galenike“ jeste saradnja s „Velefarmom“, koji je „Galenika“ uzela kao posredničku kuću uz proviziju od 4,5 odsto iako je mogla direktno da uvozi lekove!

N. STOJANOVIĆ - M. IVANOV

Kurir prvi najavio!Kurir je pre desetak dana prvi najavio Ognjenovićev dolazak u Beograd i nagodbu s tužilaštvom. Naš izvor iz istrage potvrdio nam je tada da je Ognjenović spreman da iznese sve što zna o pljački nekadašnjeg farmaceutskog giganta.

Poslovali s AgrobankomMeđu spornim poslovima farmaceutske firme je i posao s „Habitfarmom“, čiji je vlasnik Radoslav Lale Sekulić uhapšen zbog neplaćenih kredita prema Agrobanci! Sporan je zakup fabrike „Habitfarma“ u Ivanjici, koju je „Galenika“ zakupila da bi u njoj proizvodila citostatike, a koja je pod hipoteku stavljana kao zalog za uzimanje kredita i kod drugih banaka.

Šta se istražuje- poslovanje s „Habitfarmom“- poslovanje s privatnim firmama- saradnja s „Velefarmom“- kupovina umetničkih skulptura za 1,1 milion evra- nezakonite tran­sak­cije- minus od 14 miliona evra iz 2010. godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track