ŠOKANTNO SAZNANJE! Albanac zvani Vojvoda, umešan u pucnjavu u prištinskom kafiću, jedan od najtraženijih kriminalaca na listi FBI
Foto: FBI Printscreen

uspeo da pobegne

ŠOKANTNO SAZNANJE! Albanac zvani Vojvoda, umešan u pucnjavu u prištinskom kafiću, jedan od najtraženijih kriminalaca na listi FBI

Crna Hronika -

Glavni osumnjičeni za umešanost u sinoćnju pucnjavu u jednom prištinkom kafiću, u kojoj je povređeno više osoba, a jedna preminula od posledica ranjavanja, jeste Albanac Dukađin Nikolaj, poznat po nadimku "Vojvoda".

On je uspeo da pobegne s lica mesta, a inače jedan je od najtraženijih kriminalaca na listi FBI, prenosi Reporteri.

Pored sumnje da je umešan u sinoćnju pucnjavu u Prištini, on ima kriminalnu prošlost u Sjedinjenim Američkim Državama, i jedan od najtraženijih Albanaca na listi FBI.

1 / 9 Foto: screenshot Facebook

Nikolaj je, prema podacima FBI, osumnjičen da je umešan u kupovinu velikih količina marihuane iz Kanade i njihovu distribuciju na području Njujorka.

Za njega se navodi da je član kriminalne organizacije "Krasnići organizejšen", koji je osumnjičen za trgovinu drogom i ubistvo. Poternica za njim raspisana je u maju 2010. godine pod optužbom za stavljanje u promet opojnih droga. Navodi se da je kontrolisao narko lanac od 2003. do 2007. godine.

Na nekim fotografijama "Vojvoda" se vidi u društvu 39-godišnjaka, koji je preminuo od posledica ranjavanja sinoć u kafiću "Bon Vivant".

Kosovska policija uhapsila je četvoricu osumnjičenih, među kojima je i Andi Pajaziti, poznat kao "Talijan", koji je povređen i nalazi se na lečenju u bolnici, dok je Dukađin Nikolaj još u bekstvu.

Na Fejsbuk profilu koji nosi njegovo ime, ali nije poznato da li njime upravlja, piše da je bio bivši serijski ubica, piše Reporteri.

Kurir.rs/Kosovo online/Reporteri

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track