BANKARKA KOJA JE UKRALA MILIONE UHAPŠENA POSLE SKORO 12 GODINA: Optužnica zbog pronevere preko 5,8 miliona dinara
Foto: Nemanja Nikolić

više javno tužilaštvo u beogradu

BANKARKA KOJA JE UKRALA MILIONE UHAPŠENA POSLE SKORO 12 GODINA: Optužnica zbog pronevere preko 5,8 miliona dinara

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Slađane S. (39), bankarske službenice koja jse sumnjiči da je prisvojila milione iz jedne filijale banke i skoro 12 godina bila u bekstvu!

- Slađana S. sumnjiči se da je 5. decembra 2011. godine kao, tada zaposlena u jednoj filijali banke u Beogradu, na štetu banke za sebe prisvojila protivpravnu imovinaku korist u iznosu od preko 5.8 miliona dinara. Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenoj se na teret stavlja da je izvršila krivično delo pronevera - navodi se na sajtu Višeg tužilaštva u Beogradu.

S obzirom da je okrivljena bila u bekstvu do hapšenja 23. juna ove godine, tužilaštvo je predložilo sudu da joj produži pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će se kriti ili dati u bekstvo.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Beta Dragan Gojic

U optužnici je predloženo i da je sud obaveže da plati novčani iznos koji odgovara pribavljenoj imovinskoj koristi, kao i da Višem javnom tužilaštvu u Beogradu isplati troškove postupka.

- Postoji opravdana sumnja da je Slađana S. zaposlena u banci kao saradnik za rad sa fizičkim licima, za sebe prisvojila novac koji joj je bio poveren u radu u oštećenoj banci, u ukupnom iznosu od 5.843.484,52 dinara. Ona je, kako se sumnja, 5. decembra 2011. godine izvršila dve isplate u ukupnom iznosu od 3.512.000,00 dinara radi punjenja bankomata, iako nije stvarno napunila bankomat gotovim novcem - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Nešto kasnije istog dana je, kako se sumnja, evidentirala da je sa deviznog računa jednog klijenta banke isplaćeno najpre 10.000 evra, a potom još 12.700 evra, u ukupnoj dinarskoj protivrednosti 2.691.484,52 dinara, koje iznose je na štetu banke podigla i zadržala za sebe.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track