PREDSTAVLJAO SE KAO BANKAR I PREVARIO "KLIJENTA" ZA SKORO 5 MILIONA DINARA: Optužen jer je obećavao kredite jedne banke
Foto: Nenad Kostić

TREĆE OSNOVNO TUŽILAŠTVO

PREDSTAVLJAO SE KAO BANKAR I PREVARIO "KLIJENTA" ZA SKORO 5 MILIONA DINARA: Optužen jer je obećavao kredite jedne banke

Crna Hronika -

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužnicu protiv okrivljenog S.B.(37) zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

On se sumnjiči da je tokom 2011. i 2012. godine u Beogradu, u filijalama banke "Pireus" AD i "Hipo alpe adria" banka AD, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu koji prelazi 1.500.000,00 dinara, doveo lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica u zabludu oštećenog.

Treće osnovno javno tužilaštvo
Treće osnovno javno tužilaštvofoto: Nemanja Nikolić

- Nakon toga ga je održavao u zabludi, predstavljajući se kao zaposleni u banci "Pireus" AD i da banka u kojoj radi može odobriti kredit u iznosu od milion evra pravnom licu iz Subotice u kom je oštećeni odgovorno lice, te naveo oštećenog da radi odobravanja kredita zaključi ugovor o cesiji i uplati iznos od 50.000,00 evra. Oštećeni je taj iznos položio u sef koji je zakupljen kod "Hipo alpe adria" banke AD, zaključio ugovor, zatim deponovao potpis u banci "Pireus" AD, lažno prikazujući i prikrivajući činjenice da nije zaposlen u "Pireus" banci AD, da je nad preduzećem sa kojim je oštećeni zaključio ugovor o cesiji pokrenut prethodni stečajni postupak, kao i da je bez saznanja oštećenog podigao iz sefa iznos od 50.000 evra odmah po polaganju istog, da bi zatim oštećenog održavao u zabludi da mu je odobren traženi kredit - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Osumnjičeni je, kako se dodaje, oštećenom dostavljao razna dokumenta i nudeći mu dodatne garancije da će mu vratiti navedeni iznos, vršeći delimičan povraćaj novca, nakon čega je prekinuo kontakt sa oštećenim i time sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 4.998,492,25 dinara.

- U vezi sa iznetim, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenog oglasi krivim i za navedeno krivično delo izrekne kaznu u skladu sa zakonom - dodaje se u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track