"ONI KOJI VELIČAJU KRVNIKA IZ RIBNIKARA I SAMI SU POTENCIJALNE UBICE" Ivanović: Rođendanske čestitke su novi zločin prema žrtvama
Foto: Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

kurir tv

"ONI KOJI VELIČAJU KRVNIKA IZ RIBNIKARA I SAMI SU POTENCIJALNE UBICE" Ivanović: Rođendanske čestitke su novi zločin prema žrtvama

Crna Hronika -

Dečak osumnjičen za ubistvo u OŠ Vladislav Ribnikar napunio je 14 godina, a dane pred rođendan proveo je, kako kažu izvori, razmišljajući jedino o poklonima koje želi da dobije.

Domaću javnost posebno je šokirala činjenica da su društvene mreže preplavljene rođendanskim čestitkama, pa čak i izjavama ljubavi maloletnom dečaku.

Ko stoji iza ovih čestitki i pohvala, istraživala je novinarka Redakcije Slađana Nedeljković.

Dragana Ivanović
foto: Kurir TV

- Oni to rade iz raznih razloga, ali službe koje se time bave moraju blagovremeno da reaguju. Da se vidi koje su to osobe i razgovara s njima. Osobe koje su ti učinile se ne spominju u medijima, ali treba pratiti sve objave na društvenim mrežama, ali i u školama - kaže psihoterapeut Dragana Ivanović.

04:20

ONI KOJI VELIČAJU KRVNIKA IZ RIBNIKARA I SAMI SU POTENCIJALNE UBICE Ivanović: Hitno otkriti identitet svakoga ko se divi dečaku

Prokomentarisala je i kakve posledice takve poruke ostavljaju na najbliže srodnike žrtava.

- Na one koji su pogođeni traumom to jako utiče. Oni koji na takav način pričaju o počiniocima ubistva su i sami potencijalni izvršioci takvih krivičnih dela. Zato je važno baviti se prevencijom - dodala je Ivanović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:14

Hapšenje oca dečaka koji je pucao u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track