Tužilaštvo odbacilo slučaj umrle bebe bez veštačenja!

Tužilaštvo odbacilo slučaj umrle bebe bez veštačenja!

Crna Hronika -
Lekari Betanije pet puta su odbili da prime Milicu Ždero u desetom mesecu trudnoće, da bi šesti put, početkom januara, konstatovali smrt nerođenog deteta

NOVI SAD - Novosadsko tužilaštvo odbacilo je kao neosnovanu krivičnu prijavu protiv doktora Dušana Vulete i Betanije koju su podneli Milica Ždero i Saša Stanković, roditelji bebe koja je početkom godine preminula u toj bolnici.

Lekari Betanije pet puta su odbili da prime Milicu Ždero u desetom mesecu trudnoće, da bi šesti put, početkom januara, konstatovali smrt nerođenog deteta.Kako je tvrdio njen nevenčani suprug Saša Stanković, tadašnji v.d. direktora Betanije Dragan Budakov priznao je u usmenom razgovoru da je posredi lekarska greška, da bi unutrašnja kontrola i nalaz republičkog ministarstva koji je stigao više od pola godine kasnije doneli suprotan zaključak.Kako kažu nezadovoljni roditelji, poseban problem predstavlja činjenica da je prijava odbijena bez da se uradilo medicinsko veštačenje.

Iz toga proizilazi da je neko odluku doneo na osnovu svojih laičkih pretpostavki i izjave doktora Vuleta “nisam kriv, majke mi”. Do sada sam pokušavao da stvari rešavam civilizovano i institucionalnim putem, ali, pošto smo dobili potvrdu da u Srbiji nema ni civilizacije ni institucija, onda moram da pitam – ko štiti ubice novosadske dece? Ko pljuje u lice i gazi tugu porodica zavijenih u crno zbog nečije bahatosti, nemara i greške? Ko tera novosadske mame da beže u Budimpeštu da se tamo porađaju, kako se ne bi preznojavale ovde? – kaže Saša Stanković.On dodaje da bi “voleo da zna ko se to u Betaniji i novosadskom pravosuđu plaši veštačenja i da li je cilj pravosuđa da zaštiti građane od kriminala ili zločince od građana”.-Nećemo se ovde zaustaviti, uložićemo žalbu, neko mora stati na put ovoj bahatosti – kaže Stanković za Novine novosadske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track