VOĐI NAVIJAČA PRESUDIO ZBOG MALTERTIRANJA: "Tako se osetio hrabrim, pa je dohvatio automat"! Ovako je ubijen Alen Kostić Kubi
Foto: Printscreen

navijači partizana

VOĐI NAVIJAČA PRESUDIO ZBOG MALTERTIRANJA: "Tako se osetio hrabrim, pa je dohvatio automat"! Ovako je ubijen Alen Kostić Kubi

Crna Hronika -

Jedan od vođa Partizanovih navijača Alen Kostić zvani Kubi (30), ranjen je 13. avgusta 2016. godine u Železniku, a preminuo je već sledećeg dana od zadobijenih povreda. Za njegovo ubistvo osuđen je Nikola Elezović.

Kao motiv ovog zločina u glavnom gradu su neraščišćeni računi iz kriminalnih poslova i dugogodišnje maltretiranje. Elezović je, prema prvim policijskim informacijama, bio pod uticajem narkotika kada je počinio zločin. On je, navodno, dugo trpeo Kostićevo nasilje, jer žive u istom kraju. Njihove komšije ispričale su tada da su razmirice započele oko trgovine narkoticima, a onda je sve eskaliralo međusobnom netrpeljivošću.

Ranjen, Sačekuša, Ranjavanje, Železnik, Alen Kostić, Vlada Mileusnić, Zabranjeni
foto: Facebook Printscreen

Kap koja je, čini se, prelila čašu kod Elezovića je to što mu je Kostić u par dana pre zločina sa bratom Milošem razlupao "pežo 206" parkiran ispred kuće. Komšije su ispričale i da mu je sve četiri gume isekao nožem, dok je Elezović je sve gledao sa prozora.

- Nikola se baš iznervirao, a onda je uzeo narkotik . Tako se pod uticajem droge osetio hrabrim, pa je dohvatio automat i rešio da se zauvek obračuna sa Kostićem. Potrčao je za njim ispalivši nekoliko rafala. Jedan od njih je sasekao vođu "Zabranjenih" - ispričao je ranije izvor.

Navijači Partizana
foto: Saša Pavlić

Elezović se potom dao u beg. U prvi mah se mislilo da se zabarikadirao u kuću sa automatskom puškom, jer je tamo lociran na osnovu signala mobilnog telefona. Kasnije je utvrđeno da mobilni nije ni nosio sa sobom, a pronađen je u blizini železničke pruge, gde se sakrio.

Ovo nije bio prvi napad na Kostića. Dve godine ranije na njega je pucano, takođe u Železniku. Napravljena mu je "sačekuša" ispred kuće i pucano nekoliko puta u noge. Dosta je iskrvario, ali je preživeo.

Alen Kostić Kubi sahranjen je 17.08. na groblju Orlovača. Preko društvenih mreža njegovi drugovi i prijatelji opraštali su se uz poruke da ga neće zaboraviti, ali i da će se osvetiti. Kostića su na večni počinak ispratile stotine ožalošćenih rođaka i prijatelja, među kojima je najviše bilo navijača.

- Otišao si, Alene, ostala je tuga, uvek će te voleti „grobari“ sa juga - orilo se tada dok je na čelu posmrtne kolone bio Alenov rođeni brat.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track