BRANKA IZ KIKINDE TRAKTORSKA PRIKOLICA UBILA NA SAMO 200 METARA OD KUĆE: Komšija još pamti njegove poslednje reči! TRAGEDIJA
Foto: Zorana Jevtić, Ilustracija

BRANKA IZ KIKINDE TRAKTORSKA PRIKOLICA UBILA NA SAMO 200 METARA OD KUĆE: Komšija još pamti njegove poslednje reči! TRAGEDIJA

Crna Hronika -

Penzioner Branko Bursać (70) iz Kikinde, stradao je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju uveče oko 19 i 30 sati u ulici Braće Sredojev na periferiji grada.

Na nesrećnog biciklistu iz suprotnog pravca naletela je traktorska prikolica koja se otkačila od traktora. Nakon što je Branka teško povredila, udarila je u prednji deo kuće čiji je vlasnik bio očevidac tragedije kakva se u Kikindi ne pamti. Zoltan Olai kaže da mu se komšija na biciklu javio, dok je iz suprotnog pravca dolazio traktor sa prikolicom punom šuta.

Još pamti Brankove poslednje reči:

Kikinda, saobraćajna nesreća, Branko Bursać, biciklista stradao, Branko Bursać stradao, komšija
foto: S.U.

-"Sakrili ste se, nisam vas ni video"- doviknuo mi je Branko, a onda se prikolica otkačila i pregazila našeg komšiju. Odvukla ga je skroz do kuće. Još se na zidu jasno vidi gde je prikolica udarila. Pritrčao sam i izvukao Branka. Iz usta sam mu izvadio protezu da može da diše. Pozvao sam Hitnu pomoć, a to je učinio i jedan od komšija. Sanitetsko vozilo i policijski automobil su stigli skoro u isto vreme. Teško povređeni čovek još je disao. Dotrčao je i traktorista. Bio je u šoku - ispričao je Zoltan.

Nažalost, Branko je ubrzo preminuo. Strašna vest njegovog sina Uroša Bursaća zatekla je u BiH dok je bio na odmoru. Odmah je seo u automobil i došao u Kikindu.

Kikinda, saobraćajna nesreća, Branko Bursać, biciklista stradao, Branko Bursać stradao, Uroš Bursać sin
foto: S.U.

- Komšije su izvukle mog oca i stavili na ovaj jastuk. Lekar Hitne pomoći uradio je sve što je bilo u njegovoj moći, ali je moj otac podlegao povredama u bolnici. Trebalo je da ga iz kikindske bolnice prebace u novosadsku. On je bio auto mehaničar. Uvek me je savetovao da dobro pregledam vozilo pre nego što se negde zaputim. Ponavljao je da na put ne krećem dok ne proverim svetla i signalizaciju. Govorio je da se odmah zaustavim, ako primetim da nešto nije u redu - prisetio se Uroš.

Sin nastradalog čoveka radi na liniji tehničkog pregleda u jednoj firmi.

- Radim baš na kontroli tehničke ispravnosti vozila do 3,5 tone. Ovih dana je saobraćajna policija apelovala na vozače traktora i drugih radnih mašina da redovno kontrolišu ispravnost mehanizacije. Moja jedina želja jeste da niko više nikada ne nastrada na ovakav način. Apelujem na sve vlasnike traktora da vode računa o njihovoj ispravnosti, da se ne bune kad ne prođu na tehničkom pregledu. Poznajemo čoveka koji je vozio traktor. Doživeo je šlog upravo za volanom traktora. Što mu je bilo potrebno da sedne u traktor? Da je mlađi vozač, možda bi uspeo da odreaguje, ubaci u rikverc i proba da blokira prikolicu. Otac je nastradao nekih 200 metara od kuće - neutešan je bio Uroš.

Kako saznajemo, traktor i prikolica su upućeni na kontrolni tehnički pregled.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track