"A JE L’ NEĆE MOJ TATA VIŠE NIKADA DA DOĐE"? Gajdobra i dalje tuguje, prošla je godina od pogibije policajca Božidara na dužnosti
Foto: Instagram/nsuzivo.rs, Privatna Arhiva

ostavio iza sebe dve ćerkice

"A JE L’ NEĆE MOJ TATA VIŠE NIKADA DA DOĐE"? Gajdobra i dalje tuguje, prošla je godina od pogibije policajca Božidara na dužnosti

Crna Hronika -

Prošla je godina od pogibije policajca iz Gajdobre Božidara Koprivice (36).

On je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Rumenki, u blizini Novog Sada, dok je bio na dužnosti. Bio je u poteri kada ga je udario "pežo 206". Taj sudar je bio koban za Koprivicu, za koga su svi imali samo reči hvale.

"Čim se čulo da je poginuo, svi u selu su ugasili muziku. Svi su u tuzi jer smo izgubili dušu naše duše. Nema ko ne kuka, ko ne plače", nedugo posle tragedije kroz plač je jedva govorila Rada, tetka pokojnog policajca.

policajac, nastradali policajac, Bačka Palanka, Božidar Koprivica
foto: Kurir/S.S.

Božidar je iza sebe ostavio dve ćerkice.

"Za svoje dve lepotice je živeo i borio se. Rekli smo im da im je tata poginuo. Mlađa, koja ima nepunih deset godina, gleda i grli njegovu sliku i stalno zapitkuje 'A je l’ neće moj tata više nikada da dođe?' Tuga. Šta nas je zadesilo", gušeći se u suzama jedva je tada izgovara tetka poginulog policajca.

Božidar je stradao kada se uputio u poteru za vozačem dostavnog vozila „reno kango” koji se kretao iz smera Kisača ka Rumenki. Bahatog vozača su prijavili građani, a on je od policije bežao i kroz atare sela i poljskim putevima.

Kada je prošao kroz centar Rumenke, skrenuo je u Partizansku ulicu, gde je i došlo do nesreće. Iz sporedne ulice izašao je „pežo 206”. Vozila ga je žena iz Rumenke stara 35 godina. Za Božidara sudar sa suvozačevim vratima bio je fatalan.

Kada su ostale kolege stigle na mesto udesa, sirena na njegovom motoru se i dalje čula, a rotaciono svetlo je gorelo. Shvativši da im je poginuo kolega, čiji je i otac bio policajac, mnogi su skrhani bolom počeli da plaču.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track