DA LI SU MASAKRI IZ MAJA IKOG OPAMETILI? Očevim pištoljem ga ranili u glavu! Ilić: Nisu znali ni kako se drži prst na obaraču
Foto: Kurir Tv

kurir tv

DA LI SU MASAKRI IZ MAJA IKOG OPAMETILI? Očevim pištoljem ga ranili u glavu! Ilić: Nisu znali ni kako se drži prst na obaraču

Crna Hronika -

Još jedan incident izazvan neodgovornim čuvanjem oružja u kući potresao je Srbiju.

Naime, maloletni dečak iz Vršca ranjen je u glavu, a upucan je iz službenog pištolja svog oca. Hitac kojim je šesnaestogodišnji dečak pogođen u glavu, ispalio je njegov dve godine stariji drug. Sve se odigraju u kući maloletnika.

Bratislav Gašić, aerodrom Nikola Tesla, policija
foto: MUP

Mladić koji je je ranjen u glavu, u stabilnom je stanju i nije životno ugrožen. Mladić koji ga je upucao je uhapšen, dok će protiv dečakovog oca, inače policijskog službenika, biti podneta krivična prijava.

O ovoj temi razgovarao je gost "Redakcije" Duško Ilić, generalni sekretar Nacionalne asocijacije za oružje Srbije.

- Zakon o oružju i municiji tretira posedovanje kod civila, a kod službenih lica regulišu drugi zakoni. On kao službeno lice ima pravo da nosi oružje sa sobom, ali ima obavezu da ga čuva na adekvatan način. Njegov sin, verovatno nije pravio probleme, pa je i otac mislio da ništa loše ne može da se desi.

00:54

DA LI SU MASAKRI IZ MAJA UVELI STOŽIJE KAZNE? Očevim pištoljem ga ranili u glavu: Nisu znali ni kako se drži prst na obaraču!

Potom je odgonetnuo da li će osumnjičena lica podlegnuti strožijim kaznama koje su uvedene nakon dva masakra u maju

- Još te kazne nisu na snazi. U izradi su, menja se, mada i po važećim zakonima imamo dosta stroge kazne. Fali nam edukacija o oružju, nekada smo imali u školi te segmente, vojne rokove... Mladić sigurno nije hteo da rani svog druga, ali nije obučen, nije imao pojma. Verovatno nije ni znao kako se drži prst na obaraču.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:22

MASAKR U KINI! Uleteo u vrtić, ubio vaspitača, dvoje roditelja i tri mališana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja