PRIŠAO DEVOJČICI ISPRED NARODNOG MUZEJA I POČEO DA JE DODIRUJE: Saslušan državljanin Senegala OVAKO SE BRANIO
Foto: Nenad Kostić

PRVO OSNOVNO JAVNO TUŽIILAŠTVO

PRIŠAO DEVOJČICI ISPRED NARODNOG MUZEJA I POČEO DA JE DODIRUJE: Saslušan državljanin Senegala OVAKO SE BRANIO

Crna Hronika -

Senegalski državljanin S. I. koji je uhapšen u utorak zbog sumnje da je polno uznemiravao maloletnicu u centru Beograda, danas je negirao krivicu na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

- Dana 24.08.2023. godine u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu saslušan je osumnjičeni S.I. u prisustvu branioca po službenoj dužnosti, kojom prilikom je izneo odbranu i negirao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret. Tužilaštvo je nakon saslušanja Prvom osnovnom sudu u Beogradu predložilo da se prema osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva - saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Narodni muzej, ilustracija
Narodni muzej, ilustracijafoto: Stefan Stojanović

U daljem toku postupka, kako se navodi, biće ispitana oštećena, izvršiće se neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenog i preduzeće se ostale neophodne dokazne radnje u cilju daljeg procesuiranja osumnjičenog.

Tužilaštvo podseća da je prema navodima krivične prijave Policijske stanice Stari grad osumnjičeni krivično delo koje mu se stavlja na teret učinio u utorak, u večernjim satima, tako što je ispred Narodnog muzeja na teritoriji Gradske opštine Stari grad, prišao maloletnici koja je sedela na klupi, kada joj se obratio na engleskom jeziku i rekao da želi da se upozna sa njom.

- Ona mu je na to odgovorila da ne želi da se upozna sa njim, kada je seo pored nje počeo da je grli i dodiruje po telu, nakon čega je ona odmah pozvala policiju, a osumnjičeni S.I. je po dolasku policije lišen slobode - navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track