ZAHTEVALA OD STANARA ZGRADE MITO OD 7.000 EVRA: Puštena iz pritvora bivša radnica katastra
Foto: Screenshot

korupcija

ZAHTEVALA OD STANARA ZGRADE MITO OD 7.000 EVRA: Puštena iz pritvora bivša radnica katastra

Crna Hronika -

Bivša radnica Republičkog geodetskog zavoda u Službi za katastar nepokretnosti u Nišu, Beogradu i Novom Sadu, M. M. koja se sumnjiči da je 26. jula ove godine, od punomoćnika stanova jedne zgrade u Novom Sadu, zahtevala mito od 7.000 evra, puštena je danas iz pritvora.

- Danas je ukinut pritvor mojoj klijentkinji, mislim da je to jasan pokazatelj kako stoje stvari u ovom predmetu, siguran sam da ovde nema govora o bilo kakvom mitu i da je hapšenje iste bilo ishitreno, što ćemo, iako to nije naša obaveza, kolega Živko Todorović i ja dokazati - potvrdio je za Kurir advokat Ivan Gvozdenac da je njegova klijentkinja puštena iz pritvora.

Advokat Ivan Gvozdenac
Advokat Ivan Gvozdenacfoto: Nenad Kostić

Ona se sumnjiči da im je novac tražila kako bi posredovala kod osumnjičenog R.J. zaposlenog u Republičkom geodetskom zavodu u Beogradu, da im se omogući redovan postupak upisa prava svojine ostalih vlasnika stanova u navedenoj zgradi u Novom Sadu, puštena je danas iz pritvora.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su ih početkom avgusta. Na teret im je stavljeno krivično delo primanja mita.

Punomoćnik stanara je, kako je tada sapštila policija, prethodno po dogovoru osumnjičenoj M.M. predao 1.500 evra kao avans za ugovorenu uslugu, nakon čega je ona uhapšena.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track