PRITVOR OSUMNJIČENIMA ZA DVOSTRUKO UBISTVO U FUTOGU: Branili se ćutanjem, preti im doživotna robija
Foto: Facebook

PRITVOR OSUMNJIČENIMA ZA DVOSTRUKO UBISTVO U FUTOGU: Branili se ćutanjem, preti im doživotna robija

Crna Hronika -

Četvorici mladića N. L. (23), D. D. (24), O. R. (21) i B. G. (26) osumnjičenih su za pucnjavu u Fruškogorskoj ulici u Futogu u noći između četvrtka i petka kada su ubijeni Nikola Š. (19) i Miloš M. (20), saslušani su sinoć u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu a branili su se ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje pravo da ne iznesu odbranu.

Tužilaštvo je zatražilo da se N. L. (23) osumnjičenom za teško ubistvo odredi pritvor kao i D. D. (24), O. R. (21) i B. G. (26) koji se terete sa saučesništvo a Viši sud u Novom Sadu je prihvatio taj predlog.

Preti im doživotna robija

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana N. L., osumnjičenom za ubistvo dvojice mladića u Futogu, a on se još tereti i za nelegalno oružje. Ista mera određena je i O. R.,D. D. i B. G., koji se terete za saizvršilaštvo.

Pritvor svoj četvorici je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi ostankom na slobodi osumnjičeni mogli ometati postupak uticajem na svedoke u cilju umanjenja svoje eventualne krivične odgovornosti, zatim zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na osnovanu bojaznost da bi osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogli da ponove krivično delo za koje su osnovano sumnjivi, kao i zbog načina izvršenja i težine posledice krivičnog dela koje je dovelo do uznemirenja javnosti, izjavila je portparolka Višeg suda u Novom Sadu Jelena Ostojin,

Za krivično delo za koje postoji osnovana sumnja da su ga izvršili osumnjičeni, propisana je kazna zatvora više od 10 godina, odnosno može se izreći i doživotni zatvor.

Podsetimo, direktni izvršilac dvostrukog ubistva N.L. (23) priznao je nakon hapšenja ubistvo mladića u Futogu, a on je u policiji rekao da se plašio za svoj život zbog čega je ubio Nikolu i Miloša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track