BELIVUKU ŠALJU ŠIFROVANE PORUKE NA RADIJU: Ovim pesmama su poslali LIČNU PORUKU vođi klana! Evo kako su to provukli preko etra!
Foto: Zorana Jevtić

čestitka

BELIVUKU ŠALJU ŠIFROVANE PORUKE NA RADIJU: Ovim pesmama su poslali LIČNU PORUKU vođi klana! Evo kako su to provukli preko etra!

Crna Hronika -

Nije tajna da članovima ozloglašenog klana Veljka Belivuka šalju poruke putem radio stanice koje mogu da slušaju u zatvoru, i tako jedni drugima šalju šifrovane poruke.

Mahom je reč o porukama u kojima govore o zdravlju članova porodice, ali i o onima u kojima im upućuju poruke da se "drže čvrsto" u zatvoru.

Tako su pre nekoliko dana, tačnije 28. avgusta, na jednom radiju mogle da se čuju rođendanske čestitike upućene Veljku Belivuku, koji je rukovodio grupom koja stoji iza sedam brutalnih likvidacija počinjenih u kućama u Ritopeku i Surduku.

Uz pratnju čestitki išle su pesme od Allegro benda: "Na tvojoj strani" i "Bataljon", ali i od izvođača Cobi i Senidah: "Četiri strane sveta", kao i od Bajage i Instruktora pesma: "Moji drugovi".

Specijalni Sud, suđenje Belivukovoj grupi
foto: Nenad Kostić

Ovo nije prvi put da kriminalci jedni drugima upućuju poruke putem radija. Tako je bilo i ranije ove godine, a kako su mediji pisali, tada je i Marko Miljković dobio pozdrave i čestitke, piše Nova.rs.

Tada su se mogle čuti poruke: "Teši, Maretu, Budi, Veljku i Marku puno pozdrava uz pesmu Samo jedan klub“, ali i "Samo za našu braću Marka, Miloša, Vlada, Tešu, Veljka i Marka, izdržite legende“, uz pesmu "Isti igrači“. Bila je i poruka za kumove: "Čuvajte se, jaki budite i sve izdržite. Uz vas smo svi. Čekamo vas", uz pesmu "Kume" od Baje Malog Knindže.

Podsetimo, kriminalni klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tereti se za sedam likvidacija, dilovanje droge, rasturanje oružja, kao i za silovanje mladića u Humskoj ulici. Pretpostavlja se da je spisak žrtava klana mnogo veći, ali da fale dokazi za podizanje optužnice.

Kurir.rs/Nova.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track