KOMŠINICA ČULA MAJČIN KRIK I POKUŠALA DA OŽIVI DEČAKA Detalji nezapamćene tragedije u Kikindi, cela ulica tuguje zbog smrti deteta
Foto: Shutterstock

o slučaju obavešteno VJT u zrenjaninu

KOMŠINICA ČULA MAJČIN KRIK I POKUŠALA DA OŽIVI DEČAKA Detalji nezapamćene tragedije u Kikindi, cela ulica tuguje zbog smrti deteta

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Zrenjanu vodi istragu u slučaju nezapamćene tragedije koja se u subotu dogodila u Kikindi kada je dečak od nepune dve godine preminuo u svom stanu nakon što se zadavio kanapom od venecijanera.

- Ispituje se da li je u porodici bilo zanemarivanja dece, kao i da li je o deci vođena adekvatna briga od strane roditelja. U trenutku nesreće, maloletna deca su bila sama u kući, bez nadzora odraslih. Ukoliko se utvrdi da je bilo nekih propusta, biće podnete i odgovarajuće prijave. Za sada je sve u fazi prikupljanja dokaza - objašnjava nam izvor iz istrage.

Podsetimo, dečak je u trenutku nesreće bio sa bratom blizancem sam u kući, dok je njihova majka otišla do obližnje prodavnice. Prema saznanjima Kurira, majka je po povratku zatekla sina sa kanapom venecijanera oko vrata.

- Istračala je na ulicu i iz sveg glasa počela da doziva pomoć. Komšinica je pozvala Hitnu pomoć, a druga, medicinska sestra, pokušala da dečala spasi i davala mu je veštačko disanje - ispričale su košmije.

Hitna Pomoć
foto: Saša Urošev

Sanitetsko vozilo je dečaka prebacilo u kikindsku Opštu bolnicu, ali pomoći za njega, nažalost, nije bilo. Komšije ove porodice kažu da su svi skrhani bolom i da ne mogu da veruju šta se dogodilo.

- Verujte, tuga se uvukla od jutros u ulicu. Porodica se nedavno doselila ovde, fino su delovali, nismo primetili da su problematični, a o deci su lepo brinuli. Roditelji i troje dece su u pitanju. Ta prodavnica u koju je otišla majka je jako blizu kuće njihove, nema ni 100 metara. Zato je žena verovatno i ostavila decu samu, jer je znala da se neće zadržavati - pričaju očajne komšije i dodaju:

- Ali, eto. Sekunde su u pitanju da se desi katastrofa. Deca ko deca, svašta im pada na pamet, verovatno su se igrali, nesvesni opasnosti.

Naša sagovornica kaže da joj i dalje u ušima odzvanja krik majke.

- Odjednom je žena počela da vrišti, da doziva pomoć. Komšinica od prekoputa je medicnski radnik i ona je žene odmah istčala. Masirala je detetu srce, davala mu veštačko disanje, pokušala je da ga oživi, ali džaba... Došla je i Hitna pomoć, ali sve nade su pale u vodu - pričaju očevici nesreće.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track