POGLEDAJTE ŠOK NATPIS NA KOKAINU ZAPLENJENOM U BEOGRADU! Dvojica pala s drogom, na njoj bila do sada neviđena oznaka (FOTO)
Foto: MUP Srbije

POGLEDAJTE ŠOK NATPIS NA KOKAINU ZAPLENJENOM U BEOGRADU! Dvojica pala s drogom, na njoj bila do sada neviđena oznaka (FOTO)

Crna Hronika -

Dvojica muškaraca, N. P. i M. B. iz Beograda, koji su juče uhapšeni zbog skoro pet kilograma kokaina koji im je nađen u automobilu na omotima paketa imali su specifičan natpis, koji do sada nije viđen.

Naime, nije novina da dileri tokom pakovanja nedozvoljene supstance koriste razne oznake i logoe kako bi označili svoju robu za dalju prodaju. Inspektori su ranije, podsetimo, prilikom zaplene kokaina na paketima viđali logoe poznatih brendova, imena poznatih ličnosti, imena istorijskih ličnosti, ali i grbove fudbalskih klubova. Tako se jednom i zaštitni znak svetski poznatog fudbalera Kristijana Ronalda u martu 2019. naša na omotu droge, koja je bila zaplenjena nakon što se prevrnuo brod u deltu Dunava u Rumuniji.

droga, Igor Dedović
foto: Printscreen, Profimedija

Zaplenjena droga pripadala je navodno škaljarskom klanu, kako su istražitelji kasnije otkrili.

U septembru iste godine zaplenjeno je 800 kilograma kokaina u čijem švercu su, takođe, učestvovali naši državljani.

zaplenjen kokain sa omotom gavrila principa
zaplenjen kokain sa omotom gavrila principafoto: MUP Srbije

- Pre tačno četri godine na jednoj jedrilici blizu Azorskih ostrva u Atlanskom okeanu, gde su bili i Srbi, nađeno je 800 kilograma kokaina izuzetne čistoće, a na paketima droge bile su zalepljene slike Gavrila Principa, kao i oznaka za ruski tenk T-26 - podseća izvor i dodaje da krijumčari droge to rade kako bi se znalo čija je roba i koji je kvalitet u pitanju.

Pa da podsetimo, dvojac je pao nakon primopredaje droge, a kako je Kurir pisao oni su privedeni jer je kod njih nađeno više kilograma kokaina.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su N.P. (1995) i M.B. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga - navodi se u saopštenju MUP.

Pogledajte šta piše na paketima:

1 / 6 Foto: MUP Srbije

Osumnjičeni su uhapšeni juče u Beogradu, nakon primopredaje droge, a policija je prilikom pregleda automobila N. P., pronašla četiri paketa sa oko četiri kilograma kokaina, dok je u prepravljenim šupljinama vozila pronađeno više paketa sa oko 300 grama ove droge koja je, kako se sumnja, bila namenjena za dalju prodaju.

Na pojedinim paketika kokain, takozvanim kockama, bilo je napisano "se*s".

Takođe, prilikom pretresa automobila osumnjičenog policija je pronašla i izvesnu sumu novca. Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu i oni će kada istekne 48 sati biti saslušani.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track