PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG POLITIČARA IZ NOVOG SADA: Tužilaštvo tereti Srđana Egića za silovanje manekenke na Dan žena!
Foto: Printscreen Youtube/K1

vjt u novom sadu

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG POLITIČARA IZ NOVOG SADA: Tužilaštvo tereti Srđana Egića za silovanje manekenke na Dan žena!

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Srđana Egića (42), biznismena i bivšeg političara zbog sumnje da je 8. marta u stanu u Novom Sadu silovao devojku (21).

Kako nam je nezvanično potvrđeno, optužnica je podignuta 6. septembra i poslata je Višem sudu u Novom Sadu na potvrđivanje.

Podsetimo, bivši političar i novosadski biznismen Srđan Egić uhapšen je zbog sumnje da je 8. marta, na Dan žena, silovao devojku (21), koja navodno radi kao foto-model za jednu srpsku modeling agenciju.

Srđan Egić
Srđan Egićfoto: Printscreen Youtube/K1

Kako smo pisali, Egić je navodno pozvao devojku da pogleda stan i popiju piće, a onda ju je navodno napao.

- Kako je ispričala, ona se javila na oglas za iznajmljivanje stana. Tako je stupila u kontakt sa Egićem. Pošto je silovana, uspela je da pobegne i zamoli prolaznike da pozovu policiju koja je odmah reagovala. Navodno, jedna devojka koja dostavlja hranu joj je pomogla - kaže izvor Kurira.

Sumnja se da je Egić devojci naneo povrede prisilivši je na seksualni odnos i to je, navodno utvrđeno ginekološkim pregledom devojke. Inače, u toku ovog postupka devojka ima status posebno osetljivog svedoka.

Egić je diplomirani politikolog za međunarodne odnose, magistar i doktor ekonomskih nauka. On je nakon hapšenja, na saslušanju u VIšem javnom tužilaštvu u Novom Sadu detaljno izneo svoju odbranu.

- Egić je tvrdio da je reč o lažnom prijavljivanju i da devojku nije prisilio na odnos - podsetio je izvor.

Kako je ranije medijima rekao Goran Karadarević, advokat Srđana Egića, on je nekoliko sati iznosio odbranu u tužilaštvu.

- Mogu da kažem samo da je moj klijent detaljno i nekoliko sati iznosio odbranu i odgovarao na sva pitanja tužioca. Spreman je da dokaže nevinost u ovom postupku i skine ljagu sa svog imena - rekao je ranije advokat.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track