ZVICER OČIMA NE MOŽE DA VIDI "BEZBEDNJAKA IZDAJNIKA": Evo šta je naredio svojim vojnicima koji su s njim u zatvorskom krugu
Foto: printscreen beraneonline.me, Privatna arhiva

zaratio s Lazovićem: list se poziva na saznanja bezbednosnih službi

ZVICER OČIMA NE MOŽE DA VIDI "BEZBEDNJAKA IZDAJNIKA": Evo šta je naredio svojim vojnicima koji su s njim u zatvorskom krugu

Crna Hronika -

Navodno, njihovi doušnici iz Istražnog zatvora obavestili su ih i da to traje mesecima, odnosno da je Lazović bukvalno izopšten iz klana

Navodne vođe tzv. kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer i Milan Vujotić zabranili su pripadnicima tog klana da na bilo koji način, pa i tokom šetnje zatvorskim krugom, komuniciraju sa uhapšenim bezbednjakom Petrom Lazovićem, pokazuju operativni podaci crnogorskih bezbednosnih službi.

Prema istim podacima, Zvicer i Vujotić to su učinili nakon što je Lazović sa sebe pokušao da skine krivicu za kriminalno delovanje, pričom da je po zadatku bio infiltriran u kavački klan.

Operativci Agencije za nacionalnu bezbednost, tvrde izvori “Vijesti”, zabeležili su i da je Zvicer jednom od uhapšenih kavčana zabranio da nekadašnjeg kolegu iz policije smesti u svoju sobu, zbog čega nije ni tražio takvu uslugu od uprave zatvora.

“Između Radoja Zvicera, Milana Vujovića i Petra Lazovića narušeni su odnosi zbog odbrane policajca, kojom je pokušao da izvuče sebe, a na njih i ostale svali svu krivicu. Uhapšenim članovima te organizovane kriminalne grupe naredili su da ne kontaktiraju sa njim i ne pružaju mu nikakvu podršku, a onima koji su na slobodi da ne kontaktiraju sa članovima njegove porodice”, tvrde iz bezbednosnog sektora.

Navodno, njihovi doušnici iz Istražnog zatvora obavestili su ih i da to traje mesecima, odnosno da je Lazović bukvalno izopšten iz klana. “Njegovu odbranu Zvicer je doživio kao izdaju”, objašnjava sagovornik podgoričkih “Vijesti”.

Lazović je ranije, izjašnjavajući se o optužnici, rekao da je profesionalno radio svoj posao i da za to ima dokaze.

Radoje Zvicer
Radoje Zvicerfoto: Shutterstock, Privatna Arhiva, Ilustracija

Kazao je da je najviše hapsio pripadnike kavačkog klana, a da ga Specijalno državno tužilaštvo tereti da je član te kriminalne grupe.

“Izgleda da je danas krivično delo živjeti časno. Već se osećam osuđeno bez ijednog dokaza. Radio sam svoj posao u skladu sa zakonom, za šta postoje dokazi i svjedoci i starešine. Za vreme svog posla i rada, učestvovao sam najviše u hapšenju kavčana, više nego ijednog drugog klana. Pre lišenja slobode sam se pojavio u Centru bezbednosti”, kazao je okrivljeni Lazović.

Skaj poruke

Kriptovane poruke koje je uhapšeni bezbednjak slao Zviceru, odbeglom kolegi Ljubu Miloviću i optuženom narko-bosu iz Pljevalja Darku Šariću, pokazuju, ipak, da je bio deo kavačkog klana.

U komunikaciji sa kavčanima, pripadnike njima suprotstavljenog škaljarskog klana nazivao je dušmanima, otkrivao mafiji njihovo kretanje, akcije koje sprovodi, koga od škaljaraca hapsi. Zvicera je nazivao bratom, a u komunikaciji sa Šarićem od tog Pljevljaka tražio da Kotoraninu garantuje i za Milovića, kako bi mu ovaj “napravio prostor” da i on radi sa njima.

Između ostalog, optuženi bezbednjak se hvalio šefu kavačkog klana kako muči uhapšene, za koje su pretpostavljali da su pripadnici organizovane kriminalne grupe škaljarski klan, i od njih iznuđuje iskaze.

Poruke pokazuju i da je izvršavao Zvicerove naloge - tukao škaljarce, hapsio ih, otimao, ali i da ga je obaveštavao o kaznama koje navodno dogovaraju sa Specijalnim državnim tužilaštvom.

Sakriven iza nika Junior, on je preko kriptovane Skaj aplikacije sa Zvicerom i Milovićem skupljao glasove za parlamentarne izbore 2020. godine, a neretko pominje i Katu, Lomija, Tigra, Aca i Z.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track