OBELEŽENI ZA CEO ŽIVOT! MAJMUN, TOCILO, BUDALA, MUTAVI... Ovo su najluđi nadimci srpskih kriminalaca, a evo kako su ih dobili
Foto: Shutterstock, EPA/SRDJAN SUKI, Profimedia, Dragan Gojić

to im je pečat

OBELEŽENI ZA CEO ŽIVOT! MAJMUN, TOCILO, BUDALA, MUTAVI... Ovo su najluđi nadimci srpskih kriminalaca, a evo kako su ih dobili

Crna Hronika -

Ranac, Pajdo, Fuksa, Žilet, Pajser, Lopata, Šmrki - samo su neki od "živopisnih" nadimaka koje "nose" kriminalci u Srbiji.

Nadimci su vrlo bitna stvar, sa sociološkog aspekta i predstavljaju "pečat karakternih osobina", kako je svojevremeno objasnio kriminolog Zlatko Nikolić, te se na osnovu toga mogu izvući određeni zaključci o toj osobi. Takođe, nadimci kriminalaca su važni i policiji prilikom potraga.

Milorad Ulemek i Željko Ražnatović
Milorad Ulemek i Željko Ražnatovićfoto: Profimedia, EPA

Poznato je da su Željka Ražnatovića zvali Arkan, ali jedino je u policijskim dokumentima ostao zabeležen njegov nadimak Hibrid. Milorad Ulemek Legija nije voleo da ga zovu Cema, kako su ga prozvali drugari iz Novog Beograda, jer je stalno dizao tegove napunjene cementom. Nije voleo ni nadimak Cuca, kako su ga zvale devojke, ali ni Bolid, nadimak koji su mu dali stariji drugovi.

KAKO SU DOBILI NADIMKE

Dušan Knežević - Buca Al Kapone (otac Aleksandra Kneževića Kneleta)

Provodio je vreme na Mostaru, oko bioskopa „Zelengora“. Prodavao je mleko i švercovao se u salu da gleda filmove o Al Kaponeu.

Željko Ražnatović - Arkan

Nadimak je dobio po glavnom junaku njegovog omiljenog crtanog stripa - čarobnjaku Arkanusu. Prvi Arkanov nadimak u detinjstvu bio je Hibrid.

Mile Đorđević - Bombona

Arkanov kum je nadimak dobio zbog kesice bombona koju je stalno nosio sa sobom.

Đorđe Božović - Giška, Debeli

Nadimak je dobio još u detinjstvu zbog viška kilograma.

Goran Vuković
Goran Vukovićfoto: Privatna Arhiva

Goran Vuković - Majmun

Ubica Ljube Magaša Zemunca nadimak je dobio zbog sposobnosti da se sa spoljne strane popne na drugi sprat zgrade.

Rade Ćaldović - Ćenta

Saradnik Ljubomira Magaša (Ljube Zemunca) nadimak je dobio po argentinskom bokseru, pošto se ovim sportom bavio u Štutgartu. Druga verzija je da su ga Ćenta zvali po vrsti goluba.

Vladimir Milisavljević - Budala („zemunski klan“)

Verovalo se da je nadimak dobio zato što je završio fakultet, ali to nikad nije potvrđeno. Detaljno o nadimku Vladimira Milisavljevića pročitajte OVDE.

Dušan Spasojević - Šiptar, Duća („zemunski klan“)

Nadimak je dobio po tome što je godinama trgovao drogom sa Albancima s Kosova i zbog porekla iz Medveđe.

Dušan Spasojević
Dušan Spasojevićfoto: Privatna Arhiva

Miladin Suvajdžić - Đura Mutavi („zemunski klan“)

Mnogi s kojima se povremeno viđao su mislili da je potpuno nem. Nikada nije pričao.

Branko Jeftović - Jorga („miljakovački klan“)

Nadimak je dobio po bivšem jugoslovenskom reprezentativcu u karateu Iliji Jorgi u sedmom razredu osnovne škole. Pre početka jednog školskog časa, Jeftović je na stolu profesora ostavio novinski izveštaj o uspehu karatiste na inostranom prvenstvu

Mlađan Mićić - Pacov („zemunski klan“)

Braničevski kralj droge, venčani kum Dušana Spasojevića, nadimak je nasledio od oca, a isti nadimak imao je i njegov deda.

Dejan Milenković - Bagzi

Nadimak je dobio po Bendžaminu Sigelu, zvanom Bagzi, jednom od najvećih američkih gangstera iz vremena prohibicije, sklon nasilju i brutalnim ubistvima.

Rodoljub Radulović
Rodoljub Radulovićfoto: Privatna arhiva

Rodoljub Radulović - Miša Banana

Slovio je za bliskog saradnika narko-bosa Darka Šarića. Svojevremeno je bio hapšen u Rio de Žaneiru, a iza rešetaka je završio zvog šverca kokaina, i to kao deo Šarićeve grupe. Nadimak je dobio jer se bavio uvozom banana iz Latinske Amerike.

Luka Bojović - Pekar

Njegov nadimak nije poznat širokom auditorijumu. Naime, njega su prozvali Pekar jer je svojevremeno držao pekare po Beogradu.

Mladen Novaković - Tocilo

Hapšen je zbog šverca 77 kilograma heroina. On je svoj nadimak Tocilo dobio po ocu kog su isto tako zvali.

Mladen Novaković - Tocilo
Mladen Novaković - Tocilofoto: MUP RS

Bojovići - Amonijak i Hemija

Ipak, za neke od nadimaka nije poznato zbog čega su ih dobili.

Takva je situacija sa ubijenim kriminalcem Goranom Bojovićem zvanim Amonijak. I njegov sin ima specifičan nadimak, a pretpostavlja se da povezan s nadimkom koji je imao Bojović. Naime, Nemanju Bojovića, zovu Hemija. On se smatra vođom "novog zemunskog klana", a upucan je počekom godine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track