SAKRILA U VAGINU PREZERVATIV SA KOKAINOM! Mašta narko-kurira nema granica! Ovo su NAJBIZARNIJI primeri krijumčarenja droge
Foto: Facebook / Policia

puni ideja

SAKRILA U VAGINU PREZERVATIV SA KOKAINOM! Mašta narko-kurira nema granica! Ovo su NAJBIZARNIJI primeri krijumčarenja droge

Crna Hronika -

Glad za "brzim novcem" kriminalce navodi na najbizarnije načine krijumčarenja narkotika.

Poslednji slučaj koji to potvrđuje otkriven je preksinoć, kada je na magistralnom putu između Novog Pazara i Raške uhapšen S. P. (48), vozač Hitne pomoći Doma zdravlja u Raškoj koji je trebalo da transportuje 3,4 kilograma marihuane za Beograd!

Akcija hapšenja izvedena je u blizini naselja Šestovo. Vozač saniteta se pravdao da droga nije njegova i da nije ni znao da se nalazi u vozilu, ali je odmah priveden u policijsku stanicu. Daljom istragom trebalo bi da se utvrdi kome je pripadala "trava", ko je naručilac te kakvu je ulogu u svemu tome imao S. P.

droga
foto: Printscreen/Youtube

"Nafilovani" mrtvački sanduci

Praksa je dokazala da maštovitost u pokušajima krijumčarenja nema granica. Skuplju "robu", poput heroina i kokaina, narkokuriri skrivaju na nerovatnim mestima - u đonovima patika, brushalterima, duplom dnu kofera, bebi pelenama, napolitankama, akumulatorima!

Za šverc se koriste i rezervni točkovi automobila, flomasteri, paste za zube, tegle džema, porodične slike, ali i mrtvački sanduci prilikom prenosa iz inostranstva! Takođe i ortopedska pomagala, pa drogu pakuju u invalidske štake i veštačke noge.

Jedan od interesantnijih slučajeva krijumčarenja heroina zabeležen je u februaru 2010., kada je uhapšena Olga N. (57). Ona je pre toga godinu dana međugradskim autobusima i taksijem prenosila drogu iz Beograda u Zrenjanin. Veruje se da ju je neko "otkucao", jer je odmah posle privođenja upućena na ginekološki pregled. U bolnici je utvrđeno da je u vagini krila 12 grama heroina, koji je bio spakovan u jedan prezervativ! Pred Višim sudom u Zrenjaninu osuđena je na sedam godina robije.

Kokain, Transport, Južna Amerika, ŠVERC, Mule

- Droga se švercuje kao na filmovima, inspiracija je neiscrpna. "Gutači narkotika" su posebna priča. Slučaj koji izdvajam desio se 30. novembra 2010. kada je državljanka Bolivije avionom doputovala iz Santa Kruz de la Sijera preko Sao Paola i Ciriha u Beograd. Nakon pregleda prtljaga i ličnog pretresa, putnica je na osnovu indicija odvedena na VMA gde joj je ultrazvukom pronađeno u stomaku 118 paketića kokaina, ukupne težine 1,1 kilograma - ispričao je svojevremeno Predrag Đurović, načelnik Odeljenja za sprečavanje krijumčarenja Uprave carina.

Mladić iz Makedonije jedva je ostao živ kada su paketići sa pola kila kokaina, koje je progutao, počeli da mu nagrizaju želudac. On je početkom 2008. doputovao iz Dominikanske Republike u Srbiju, kada mu se slošilo na aerodromu.

Na sličan način, državljanin Perua Tompson Arijas Vicente Fidel pokušao je da prokrijumčari skoro kilogram kokaina. Na graničnom prelazu u Surčinu zadržan je radi provere dokumentacije, ali mu je pozlilo pa je prebačen u Zemunsku bolnicu, gde je hitno operisan.

Pokojnik, Sanduk, Mrtvački Sanduk
foto: Shutterstock

Hod u kokainskim cipelama

Pre nekoliko godina, jedan momak je doputovao iz Karakasa i u njegovom prtljagu na prvi pogled nije bilo ništa sporno, ali ga je odalo čudno kretanje. Hodao je polako i oprezno, iako je na sebi imao patike, što je carinicima bilo sumnjivo, pa su mu rekli da skine obuću.

U patikama nije bilo uložaka, đonovi su bili potpuno izdubljeni i u tim udubljenjima su se nalazili paketi sa čak 1,25 kilograma kokaina! Ostalo je zabeleženo i da je na Aerodromu "Nikola Tesla" sprečen pokušaj šverca skoro tri kilograma kokaina, skrivenog u akustičnoj gitari koja je doputovala iz Dominikanske Republike, letom preko Pariza! Nekoliko kilograma droge Francuzima je "promaklo", ali ne i našim carinicima.

Na graničnom prelazu Batrovci carinici su u novembru 2013. sprečili neverovatan pokušaj transporta narkotika, kada je dvadesetdevetogodišnji Bugarin "obezbedio" pakete droge sa dva pitbula, od kojih je jedan bio u gepeku, a drugi na suvozačkom mestu "golfa 5"! On je ipak osujećen i tom prilikom zaplenjeno je 1,3 kilograma marihuane koja je preko graničnog prelaza Gradina trebala da ide ka Bugarskoj.

Carinici su se odlučili za detaljan pregled zbog čudnog ponašanja putnika, koji je neprestano ubeđivao službenike da je bolje da ne pregledaju vozilo, jer se u njemu nalaze i dva opasna psa. Carinike to nije sprečilo pa su najpre zbrinuli pitbulove, a potom otkrili 10 paketa narkotika, obmotanih providnim najlonom i selotejp trakom u naslonu zadnjeg sedišta.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja