KRVAVI KRUG SMRTI U BEOGRADSKOM PODZEMLJU: Svoju odanost Luki Bojoviću njih šestorica su platili životom! FOTO
Foto: Printscreen, YoutubePrintscreen, Aleksandar Jovanović Cile, Dragan Kadić, Privatna Arhiva, Marina Lopičić

obračun

KRVAVI KRUG SMRTI U BEOGRADSKOM PODZEMLJU: Svoju odanost Luki Bojoviću njih šestorica su platili životom! FOTO

Crna Hronika -

Luka Bojović je 30. novembra prošle godine deportovan iz Španije u Srbiju, a tokom deset godina provedenih na robiji, mnogo toga se promenilo u njegovom okruženju. Mnogi su mu ostale verni pa su odanost platili glavom.

Možda i najslikovitija je fotografija sa sahrane njegovog brata Nikole Bojovića, koji je ubijen pre 10 godina u Beogradu, koja se u medijima provlači pod naslovom “Crna sudbina nosača kovčega”. Naime, od njih trojice dvojica su likvidirana, Dragoslav Miloradović i Rade Rakonjac, dok treći, dobro poznati Filip Korać, godinama živi u tajnosti.

Većina prijatelja i saradnika Luke Bojovića nastradala je u ratu "škaljaraca" i "kavčana", ali i u obračunu Bojovića i Šaranovića, dve zavađene porodice u čijem središtu je prava krvna osveta.

Nikola Bojović
foto: Zorana Jevtić

Nikola Bojović (2013)

Lukin rođeni brat, Nikola Bojović, ubijen je 29. aprila 2013. u Beogradu iako je bio upozoren da se čuva i kloni svakodnevnih navika. Zločin je snimljen sigurnosnim kamerama obližnje kopirnice, a na njemu se vide dvojica izvršioca.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je 2020. osudio na 30 godina zatvora Miloša Delibašića kao organizatora kriminalne grupe čiji su pripadnici ubili Nikolu Bojovića i Miloša Vidakovića, dok su ostali pripadnici grupe dobili od 17 do 35 godina zatvora.

rade rakonjac
foto: Printskrin / You Tube

Rade Rakonjac (2014)

Rade Rakonjac ubijen je 2014. godine, usred bela dana, sa pet hitaca iz automatske puške u kafiću “Mariki” u Beogradu. U pucnjavi su ranjeni Stojan Novaković i Goran Ristanović, takođe Arkanovi prijatelji.

Ovo ubistvo, nerešeno do danas, pripisuje se obračunu Bojovića sa braćom Šaranović, odnosno krvnom osvetom koja traje između ove dve porodice već godinama.

Dragoslav Miloradović
foto: Damir Dervišagić, Aleksandar Jovanović Cile

Dragoslav Miloradović (2018)

Luka Bojović je 2018. izgubio saradnika i kuma, Dragoslava Miloradovića (44) koji je likvidiran u dvorištu auto-perionice na Karaburmi. Dragoslav je svojevremeno lokal vodio sa Nikolom Bojović, sve dok Lukin brat nije ubijen.

O bliskosti Miloradovića sa porodicom Bojović najbolje sveodoči fotografija na kojoj sa Radetom Rakonjcem i Filipom Koraćem nosi kovčeg ubijenog Nikole Bojovića. Takođe, o tome govore i slike sa uviđaja nakon Miloradovićevog ubistva, gde su njegovu nevenčanu suprugu tešile Anđelka i Marija Bojović, majka i sestra Luke Bojovića. Miloradovićevu sliku na njegovoj sahrani nosila je upravo rođena sestra “zemunca”, a sahrani je prisustvovao i Lukin brat od strica - zlatar Nebojša Bojović.

Vladimir Popović
foto: Sonja Spasić, Marina Lopičić

Vladimir Popović (2018)

Vladimir Popović zvani Vlada Pop, ubijen je u sačekuši u kafiću na Zvezdari krajem novembra 2018. Imao je bogat policijski dosije, a prema operativnim saznanjima bio je blizak saradnik Luke Bojovića, Filipa Koraća i škaljarskog klana.

Iako još uvek nije rasvetljena likvidacija, Popovićeva povezanost sa podzemljem i policijski dosije kažu je bio godinama u kriminalnim vodama. Popović je držao kockarnicu “Havana”, koja je slovila za mesto na kojem su se sastajali škaljarci. Na tom mestu kockarnicu je imao i Slobodan Šaranović, koji je likvidiran u decembru 2016.

Siniša Milić
foto: Privatna Arhiva

Siniša Milić (2018)

Siniša Milić Boške, desna ruka Filipa Koraća i blizak saradnik Luke Bojovića, ubijen je u junu 2018. na Autokomandi kada je bomba ekplodirala ispod njegovog automobila. Milić je bivši pripadnik Specijalnih antiteroristickih jedinica (SAJ) koji se nakon toga bavio obezbeđivanjem ličnosti. Čuvao je Filipa Koraća, bliskog saradnika Luke Bojovića.

MIša Ognjanović, pomen
foto: Zorana Jevtić

Miša Ognjanović (2018)

Beogradski advokat, Dragoslav Miša Ognjanović, ubijen je 28. jula 2018. godine ispred zgrade u kojoj je živeo na Novom Beogradu dok je u društvu sina Petra išao ka stanu. On je pred sudom branio mnoge “škaljarce” i pripadnike klana Luke Bojovića.Poslednjih godina života, najviše je zastupao upravo Bojovića lično i članove njegove porodice. Upravo ti slučajevi, prema podacima do kojih se istragom došlo, koštali su ga života.

Kurir.rs/24sedam

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track