HAŠIŠ BOGATO NAFILOVALI KREMOM! Krijumčari spremni na sve Od kikiriki putera, vešalica i vlažne odeće! Ovo su NAJBIZARNIJI primeri
Foto: Carina Srbije

narkokuriri puni ideja

HAŠIŠ BOGATO NAFILOVALI KREMOM! Krijumčari spremni na sve Od kikiriki putera, vešalica i vlažne odeće! Ovo su NAJBIZARNIJI primeri

Crna Hronika -

Tegle krema, dečije pelene, cipele, vešalice, rezervoar za gorivo, deterdžent, začini - samo su neke od "kreativnih" ideja krijumčara za skrivanje droge. Međutim, poslednji u nizu događaja koji je šokirao javnost bio je pokušaj radnika Hitne pomoći da u službenom vozilu prenese čak tri kilograma marihuane zajedno sa pacijentom! Slučaj kakav je dosad kod nas nezabeležen!

Naime, S. P. vozač saniteta Hitne pomoći uhapšen je u sredu nakon što ga je presrela policijska patrola na magistralnom putu Novi Pazar - Raška gde mu je nakon detaljnog pretresa vozila pronađeno tri kilograma marihuane.

S. P. bio je na radnom mestu kada je uhapšen, te je u trenutku kada je prevozio drogu bio sa pacijentom na putu za Beograd.

- Policajci su dobili dojavu da se baš u tom sanitetu nalazi droga. Organizovana je akcija, vozač saniteta je presretnut na putu i ispostavilo se da je dojava bila tačna - kaže izvor medija upoznat sa slučajem.

zaplena, suplementi, Gradina
foto: Carina Srbije

Gde se krije ilegalna roba?

Za ilegalni prenos robe najčešće se koriste specijalno konstruisani prostori, poznati kao "bunkeri", u kamionima, autobusima i automobilima. Osim toga, koriste se i torbe sa ličnim prtljagom, a krijumčari ponekad odu i korak dalje, pa pokušaju da preko granice prenesu ilegalnu robu u kutijama i teglama sa hranom, originalnim pakovanjima deterdženta, keksa, čaja i sokova.

Osim narkotika, krijumčari pokušavaju da prenesu i akciznu robu, narkotike, devize, zlato i dragocenosti, ali i tekstil, lekove, suplemente, tehniku i kozmetiku.

Verovatno bi mnogo lakše bilo nabrojati mesta u vozilima ili na ljudskom telu gde baš nikada ništa nije pronađeno, jer su krijumčarenu robu carinici pronalazili u obući, čarapama, specijalnim pojasevima oko struka, telesnim šupljinama, jastucima, vešu koji putnici nose na sebi.

Hašiš preliven kremom

Holandski državljanin, turske nacionalnosti 25. jula 2020. godine na izlazu Gradina pokušao je da prokrijumčari hašiši i marihuanu u puteru od kikirikija i kremu.

Ceo slučaj otkriven je kada su carinici nakon detaljnog pregleda golfa 6 holandskih registarskih oznaka odlučili da provere i sadržaj ručnog frižidera koji se nalazio u prtljažniku.

marihuana, hašiš, zaplena, Gradina
foto: Carina Srbije

Čim su ga otvorili, carinici su ugledali nekoliko tegli čiji su sadržaj odlučili detaljno da pregledaju, jer je tokom leta već otkriveno nekoliko pokušaja skrivanja droge u kremu.

Ovoga puta, zabranjeni sadržaj našao se i u tegli kikiriki putera, gde je putnik sakrio 7 grama marihuane. Potom su proverene i tegle sa kremom, u kojima su kremom bili preliveni zavežljaji hašiša teški ukupno 90 grama.

U kutiji sportskih suplemenata nađeni ekstazi

Takođe, na prelazu Gradina 26. jula 2020. godine oko ponoći pristigla su trojica putnika turske nacionalnosti koji su se iz Nemačke uputili ka Turskoj.

Tada su u putnoj torbi putnika (38) našli kutiju sportskih suplemenata, ali kada su je otvorili umesto suplemenata zatekli su tablete roze boje sa oznakom domina za koje postoji osnovana sumnja da je reč o ekstaziju.

Ustanovljeno je da se radi o ukupno 33 tablete, ukupne težine 11,3 grama, koje su odmah predate policiji u dalju nadležnost.

U donjem vešu skrivao semenke marihuane

Kod dvojice nemačkih državljana u "lend roveru" nemačkih registracija na prelazu Gradina 28. jula 2020. godine pronađene su semenke marihuane.

Vozač (40) je u džepu košulje skrivao metalnu kutijicu sa pomenutim semenkama, nakon čega su ga carinici pretresli i u njegovom donjem vešu pronašli još jednu kutiju sa epruvetom punom semenki.

droga, zaplena, Gradina, carina
foto: Carina Srbije

Drogu krio u protivpožarnom aparatu

Muškarac (24) uhapšen je 5. aprila 2023. godine u Beogradu kada je kod njega u automobilu policija pronašla 24 paketa marihuane!

Naime, droga je pronađena u protivpožarnom aparatu, koji je bio u njegovom automobilu. Osumnjičeni je uhapšen nakon što je uzeo protivpožarni aparat iz svog vozila.

Natopio odeću kokainom

Državljanin Makedonije (51) pokušao je da prenese narkotike u ličnom prtljagu, ali u tečnom stanju. Carinicima na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu tada je privukao pažnju zbog destinacije sa koje je došao, iz Ekvadora, preko Amsterdama, a kada je otvorio kofer videli su da je garderoba mokra i osetili da neobično miriše.

Sumnjivi prtljag je izdvojen za kontrolu na skeneru, a signal da nešto nije u redu bila je neobična boja garderobe zapakovane u kofer i neuobičajena težina prtljaga, zbog čega su carinici odlučili da sprovedu detaljan pregled.

Na ovaj način se u kaputima ili debelim džemperima u jednom koferu može preneti i kilogram kokaina.

Prema rečima stručnjaka, krijumčari sa natopljene garderobe izdvajaju drogu. Kako kažu, postoji više načina, pa čak i pranje u specijalnim mašinama, nalik onima u kojima se pere veš, a zatim kuvanje da bi isparila tečnost i ostao prah.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track