OTKRIVAMO KO JE GIBA KOJI JE UHAPŠEN U LUKSUZNOJ ZGRADI U SARAJEVU: Svedok-saradnik ga odao na suđenju Belivukovom klanu!
Foto: MUP RS, Corfupress

UBISTVO NA KRFU

OTKRIVAMO KO JE GIBA KOJI JE UHAPŠEN U LUKSUZNOJ ZGRADI U SARAJEVU: Svedok-saradnik ga odao na suđenju Belivukovom klanu!

Crna Hronika -

Dušan Jovanović Giba uhapšen je u luksuznom sarajevskom stambenom kompleksu, a javnosti je poznat kao saradnik Belivukovog klana, ali i vračarske kriminalne grupe.

Naime, svedok-saradnik u postupku koji se pred beogradskim Specijalnim sudom vodi protiv kriminalbe grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Bojan Hrvatin, dok je javno govorio o ubistvu visokopozicioniranih pripadnika škaljarskog klana, Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu 2020. godine, otkrio je imena egzekutora.

Ubijeni Hadžić i Kožar
Ubijeni Hadžić i Kožarfoto: MUP RS

O Jovanovićevim poslovima na suđenju Belivukovoj grupi, Bojan Hrvatin je ispričao da je bio jedan od pucača na Krfu, sa "kavčaninom" Vladimirom Vojinovićem.

- Na stadionu Partizana video sam i izvesnog Dušana Jovanovića, koga poznajem iz Centralnog zatvora, a na stadionu je bio u društvu Marka Miljkovića. Miljković mi je tada rekao da je Dušan Jovanović jedan od egzekutora Kožara i Hadžića. Na Skaju je Jovanović imao nadimak Dom - ispričao je Hrvatin u Specijalnom sudu.

- Ja sam se posle hapšenja ove grupe viđao sa Vladom Vojinovićem koji je isto učestvovao u dvostrukoj likvidaciji, i Dušanom, a Miljković mi je još ispričao da je treći svedok-saradnik Nikola Spasojević (kum Marka Miljkovića prim.aut.) imao zadatak da im donosi hranu i sve što treba, i rekli su mu da su bili zabrinuti da će ih odati. Dušan mi je rekao, da je bio i njihov drugar Dijaz, rođak visokopozicioniranog pripadnika kavačkog klana - dodao je.

Takođe, kako smo ranije pisali stariji brat sada uhapšenog Dušana Jovanovića Gibe, Vuk Jovanović, teško je ranjen na Karaburmi pre nešto više od godinu dana.

- Posle samog ranjavanja Vuka Jovanovića, policija je kao opciju računala i to da je on upucan kao upozorenje bratu Dušanu. Opomena za Dušana i njegova poslovanja, bila je baš ranjavanje njegovor rođenog brata - kaže izvor Kurira.

Vuk Jovanović
Vuk Jovanovićfoto: Printscreen/Facebook

Kako podseća, Vuk jeste bio od ranije poznat policiji i nije hteo sa njima da sarađuje posle pucnjave, ali isto tako je bilo jasno da nije bio dovoljno upleten u kriminalne radnje da bi došlo do pokušaja ubistva.

- Dušan je bio blizak čitavom kavačkog klana, a Vuk nije bio u tim vodama, ništa više nego što je imao verovatno određena saznanja od brata - kaže izvor.

(Kurir.rs / D.A.)

Bonus video:

02:42

KRAJ ŠKALJARSKOG KLANA? Radulović: Ubistvom Vukotića oni su obezglavljeni! Kriminal jenjava ili dobija NOVO RUHO?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja