VOĐA NAVIJAČA ZVEZDE UBIJEN ISPRED SVOJE KUĆE: Najbolji drug mu napravio sačekušu, terorisali su Novi Sad (VIDEO)
Foto: Slađana Stojanović

na današnji dan pre 8 godina

VOĐA NAVIJAČA ZVEZDE UBIJEN ISPRED SVOJE KUĆE: Najbolji drug mu napravio sačekušu, terorisali su Novi Sad (VIDEO)

Crna Hronika -

Aleksandar Roganović (21) ubijen je na današnji dan pre osam godina ispred kuće u kojoj je stanovao u Veterniku.

Roganović je bio vođa Zvezdinih navijača.

Tog 18. septembra 2015. godine Roganović je bio u gradu. Vraćajući se kući oko 1.30, parkirao je automobil, izašao iz kola i krenuo da uđe u dvorište, međutim, u tom trenutku napadač je zapucao. Roganović je pokušao da pobegne, ali nije uspeo. Teško ranjen prebačen je u bolnicu, ali je ubrzo po prijemu preminuo.

Policija je posle nekoliko dana identifikovala napadače. Početkom 2016. godine uhapšen je Milivoje Vučković (21) iz Novog Sada, a za Jovanom Perišićem (22) raspisana je crvena poternica.

Aleksandar Roganović imao je krivični dosije, a i dvojica napadača su poznata policiji po brojnim krivičnim delima.

Aleksandar Roganović
Aleksandar Roganovićfoto: Privatna Arhiva

Roganović i Perišić su bili najbolji drugovi, a šta je dovelo do toga da postanu krvni neprijatelji, nije poznato. Pretpostavka je da ih je posao sa druge strane zakona doveo do svađe.

Na suđenju je rekonstruisana likvidacija Roganovića. Otrkiveno je da su sačekali Roganovića u blizini njegove kuće s namerom da ga ubiju. Bili su maskirani "fantomkama" i naoružani, Perišić "škorpionom", dok je Vučković imao revolver. Perišić je ispalio hitac, koji je prošao kroz roletnu komšijske kuće. Roganović je pokušao da pobegne, trčeći u svoje dvorište, ali su ga ova dvojica sustigla, a Vučković je ispalio dva hica, koja su bila smrtonosna.

Milivoje Vučković i Jovan Perišić
Milivoje Vučković i Jovan Perišićfoto: Privatna Arhiva, MUP Srbije

U Višem sudu u Novom Sadu 6. juna 2017. godine završeno je suđenje Milivoju Vučkoviću, koji je za ubistvo osuđen na 13 godina i šest meseci i zbog nedozvoljenog nošenja oružja na dve godine, što je preinačeno u jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina.

Drugooptuženom Jovanu Perišiću sudilo se u odsustvu, jer je nakon zločina pobegao. I on je proglašen krivim i osuđen na dve godine zbog nelegalnog nošenja oružja i na 12 godina i šest meseci za teško ubistvo u pokušaju, što je preinačeno u jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 14 godina.

Roganović bio dobro poznat policiji

Aleksandar Roganović uhapšen je u februaru 2015. godine kod Uspenske crkve kada je kod njega pronađen pištolj. Tada su privedeni S. Z. (20), Aleksandar Roganović (21) i D. P. (21), svi od ranije poznati policiji po mnogobrojnim krivičnim delima.

Policija je ove mladiće dovodila u vezu sa organizovanom grupom navijača iz Novog naselja koja se bavi različitim kriminalnim radnjama, uglavnom trgovinom narkoticima. Roganović je navodno bio jedan od osmorice mladića koji terorišu grad. Oni su pripadnici jedne od dve "bande" koje su bile odgovorne za veliki broj krivičnih dela u gradu.

Roganović je iza sebe imao 30 krivičnih dela.

(Kurir.rs/Rudar 7)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja