EVO ZBOG ČEGA JE UHAPŠEN SARADNIK BAKIRA IZETBEGOVIĆA: Salko naoružan pištoljem krenuo u Srbiju da poseti druga u zatvoru?!
Foto: Foto: Youtube/Hayat Media BIH

određen mu pritvor

EVO ZBOG ČEGA JE UHAPŠEN SARADNIK BAKIRA IZETBEGOVIĆA: Salko naoružan pištoljem krenuo u Srbiju da poseti druga u zatvoru?!

Crna Hronika -

Salko Zildžić, zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i blizak saradnik Bakira Izetbegovića uhapšen je u Srbiji i određen mu je pritvor do 30 dana.

On se sumnjiči da je počinio krivično delo iz Zakona o oružju i municiji, iz člana 348, stav 4 u vezi stava 1. Potvrđeno nam je da je na graničnom prelazu Skelani - Bajina Basta u njegovom automobilu ispod suvozačavog sedišta pronađen pištolj sa punim okvirom municije.

Salko Zildžić
Salko Zildžićfoto: Foto: Youtube/Hayat Media BIH

Oružje nije prijavio na granici, a nema ni dozvolu za držanje i nošenje vatrenog oružja u Republici Srbiji. Salku Zildžiću je određen pritvor u trajanju do 30 dana nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Užicu.

Izvor Kurira otkriva da Zildžić, navodno, ima dozvolu za oružje, ali na teritoriji Bosne i Hercegovine.

- Ta dozvola ne važi u Srbiji, tako da je on, pošto je naoružan ušao u Srbiju, počinio krivično delo nedozvoljeno nošenje, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija - objašnjava izvor.

Kako je ranije preneo Dnevni Avaz, Salko Zildžić je navodno u Srbiju krenuo kako bi u zatvoru posetio bliskog prijatelja, Damira Mehića Bibija.

Damir Mehić
Damir Mehićfoto: Printscreen/Facebook

Podsećamo, Damir Mehić Bibi je nedavno uhvaćen na beogradskom aerodromu zbog falsifikovanja dokumenata, a iz BiH je pobegao od izdržavanja zatvorske kazne od 17 i po godina.

Spekulisalo se da je u Srbiju došao kako bi izvršio likvidaciju, ali takve informacije nisu potvrđene. Mehić je, kako se sumnja, iako je bio na međunarodnoj poternici, vreme provodio često u Srbiji i to sa lažnim dokumentima.

(Kurir.rs - Z. G.)

Bonus video:

01:37

POLICIJA OČISTILA SUBOTICU OD ILEGALNIH MIGRANATA! Mesecima boravili u kampovima, pronađene automatske puške, pištolji i municija!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track