Najnovije vesti

OVA ŽENA DANAS SVEDOČI NA SUĐENJU BELIVUKOVOM KLANU: Vlasnica kuće užasa i žena Zvicerovog rođaka otkriva tajne
Foto: Ana Paunković, MUP RS

specijalni sud u beogradu

OVA ŽENA DANAS SVEDOČI NA SUĐENJU BELIVUKOVOM KLANU: Vlasnica kuće užasa i žena Zvicerovog rođaka otkriva tajne

Crna Hronika -

Aleksandra Živković (33), supruga "kavčanina" Radoja Živkovića koji je uhapšen zbog ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu i rođaka vođe ovog klana Radoja Zvicera, dans bi trebalo da svedoči na suđenju klanu Veljka Belivuka u Specijalnom sudu u Beogradu!

Živkovićeva je pozvana kao svedok jer je kuća u Surduku, u kojoj su pripadnici klana, kako se navodi u optužnici, spalili telo svoje prve žrtve Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine, u njenom vlasništvu, dok je ključ od vikendice imao i njen suprug Radoje.

Radoje Živković
Radoje Živkovićfoto: Police Turkey

Podsetimo, prema navodima optužnice Goran Mihajlović je namamljen u kuću u Ritopeku, u kojoj je otrovan nepoznatom supstancom, a potom kamionom prebačen u Surduk, gde je u dvorištu vikendice čiji je vlasnik Aleksandra Živković spaljen na lomači od guma.

Tokom saslušanja u istrazi, Aleksandra Živković je izjavila da je vlasnica kuće, kao i da je ključ osim njene porodice imao i njen suprug - Radoje Živković, zvani Žuti. Ona je tada navela da u kuću odlazi najčešće njen otac, povremeno vikendom, ali da u toj kući niko ne živi i da im je to vikendica.

- Ključ od te kuće poseduje i moj bivši muž, kako da kažem, još od ranije dok smo bili zajedno. Moj suprug se zove Radoje Živković. Podnela sam zahtev za razvod u decembru 2015. i postupak se još nije završio, pošto njega nikada nema - rekla je ona na saslušanju.

1 / 12 Foto: Privatna Arhiva

Kako je Živković tada opisala kuća u Surduku je na samoj litici gde u provaliji protiče Dunav, a na pitanje tužioca da li je u kontaktu sa Živkovićem ona je odgovorila:

- Nisam, hvala bogu!

Ona će danas odgovarati na pitanja tužilaca, sudskog veća, ali i pripadnika klana koji su i prema njihovim rečima bili jako bliski sa njenim suprugom, koji je čak i kum Veljka Belivuka.

Radoje Živković, Radoje Živković Žuti, Veljko Belivuk, Velja Nevolja
foto: MUP RS

Podsetimo, Radoje Živković uhapšen je 16. septembra u Turskoj zbog sumnje da je organizovao ubistvo Jovana Vukotića u Istanbulu koje je plaćeno 1,5 miliona evra. Kod sebe je, kako je saopštila turska policija, imao falsifikovana ukrajinska, dokumenta Bosne i Hercegovine i Švajcarske.

- Osim sa ubistvom Vukotića, Živković se navodno dovodi i u vezu sa likvidacijama vođa škaljaraca na Krfu i u Atini. U tim ubistvima, kako se sumnja, učestvovali su i pripadnici Belivukovog klana - podseća izvor Kurira.

Kurir.rs / Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track