DALIBOR UBIJEN SNAJPEROM U ZATVORU: Ovako je likvidiran jedan od najjačih škaljaraca, to je bila i PORUKA vođi (VIDEO)
Foto: Printscreen Rudar, screenshot

Na današnji dan pre 7 godinA

DALIBOR UBIJEN SNAJPEROM U ZATVORU: Ovako je likvidiran jedan od najjačih škaljaraca, to je bila i PORUKA vođi (VIDEO)

Crna Hronika -

Dalibor Đurić ubijen je 22. septembra 2016. godine na filmski način i to je predstavljalo snažan udarac za "škaljarski klan". Likvidiran je iza zidina spuškog zatvora, dok je trenirao u poluotvorenom odelenju. Važio je za jednog od ključnih ljudi "škaljarca".

Time je i vođi "škaljaraca" Jovanu Vukotiću poslata poruka. On je bio u bekstvu, ali je likvidiran 8. septembra 2022. u Turskoj.

Dalibor Đurić
Dalibor Đurićfoto: Privatna Arhiva

Kao saučesnici i prvi osumnječeni za Đurićevo ubistvo su dileri droge iz Kotora, kako ih je označilo tamošnje tužilaštvo, Dejan Pavićević i Miloš Trbo, koji su prvostepeno osuđeni na 18 i 16 godina zatvora. Oni se terete da su, i dalje nepoznatoj osobi, pomogli oko uklanjanja tragova, prenosili su informacije i išli u izvidnicu. Dokazano je i da je auto kojim je ubica odvezen do Spuža kasnije zapaljen, jedino nerasvetljeno je ostalo ko je bio direktni izvršilac, a ko organizator.

Javnost je spekulisala da je ubica morao imati pomagača, doušnika u zatvoru, ali istaržitelji nisu došli do takvih podataka.

Đurić je inače, dva puta pre likvidacije bio na meti neprijatelja, u Kotoru i u Beogradu. Međutim, treći put ubica nije promašio. On je u Spužu ležao zbog iznude, a pred sudom je više puta ponovio da mu je život u opasnosti. Izgleda da je najugroženiji i bio dok je bio pod "zaštitom" unutar zidina spuškog zatvora.

Tek nakon njegovog ubistva, isplivalo je saznanje, da je likvidacija Đurića u Spužu pokušana i godinu dana ranije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track