ZASADIO 137 STABLJIKA MARIHUANE NA NJIVI: Muškarcu određen pritvor do 30 dana, a policija mu našla i amfetamin u kući
Foto: PU Kragujevac

hapšenje u smederevu

ZASADIO 137 STABLJIKA MARIHUANE NA NJIVI: Muškarcu određen pritvor do 30 dana, a policija mu našla i amfetamin u kući

Crna Hronika -

Osumnjičenom A. S. (37) iz Smedereva određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je u ataru jendog sela zasadio 137 biljki marihuane, a daljim pretresom kuće nađen je amfetamin i druge vrste droga.

Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, prema osumnjičenima A. S. (37) određen je pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će sakriti ili uništiti dokaze, kao i osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na saučesnike.

ilustracija za marihuanu
ilustracija za marihuanufoto: MUP Srbije

Osumnjičenom se stavlja na teret da je u ataru sela Kolari, u nenaseljenom delu u blizini pruge, zasadio ukupno 137 stabljika biljke „Cannabis“ visine do 2,5 metara. Takođe, u kući osumnjičenog, u Grockoj, prilikom pretresa pronađena je i izvesna količina praškaste materije nalik na drogu amfetamin kao i hemikalije za koje se pretpostavlja da su namenjene za proizvodnju navedene droge.

Po nalogu javnog tužioca izvršen je uviđaj, a u odnosu na osumnjičenog je najpre određeno zadržavanje, a potom i pritvor.

Konkretne oblike krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga čini svako ko neovlašćeno uzgaja opijumski mak ili psihoaktivnu konoplju ili druge biljke iz kojih se dobija opojna droga ili koje same sadrže opojnu drogu, kao i onaj ko neovlašćeno pravi, nabavlja, poseduje ili daje na upotrebu opremu, materijal ili supstance za koje zna da su namenjene za proizvodnju opojnih droga, a zakonom je zaprećena kazna zatvora od dve do osam godina.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track