ODREĐENO ZADRŽAVANJE "KAVČANINU" KOJI JE POMOGAO SRPSKIM "RUDARIMA": Podgoričanin saslušan u tužilaštvu, a EVO kako se branio
Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

novi detalji u istrazi kopanja tunela

ODREĐENO ZADRŽAVANJE "KAVČANINU" KOJI JE POMOGAO SRPSKIM "RUDARIMA": Podgoričanin saslušan u tužilaštvu, a EVO kako se branio

Crna Hronika -

Podgoričanin Predrag Mirotić, navodni pripadnik podgoričkog ogranka kavačkog klana koji je uhapšen zbog sumnje da je pomogao "rudarima" oko logistika kada su kopali tunel dug 30 metara od jedne zgrade u Njegoševoj ulici u Podgorici do zgrade Višeg suda saslušan je danas u Osnovnom javnom tužilaštvu u Podgorici.

Kako prenose crnogorske Vijesti, osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, tačnije iskoristio je svoje zakonsko pravo da se ne izjašnjava u ovom delu postupka.

osumnjičeni kopali iskopali tunel dug 30 metara od grade do depoa višeg suda
osumnjičeni kopali iskopali tunel dug 30 metara od grade do depoa višeg sudafoto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

- Osumnjičeni, ujedno i jedini uhapšeni za koapnje tunela do depoa Višeg suda u Podgorici iz koga dosadašnjom istragom fale određeni dokazi u pojednim predmetima branio se ćutanjem, a saslušan je u prostorijama tužilaštva bez prisustva svog branjenika koja je nakon što mu je doređeno zadržavanje do 72 sata najavila žalbu na ovu odluku - prenose lokalni mediji.

Osumnjičenom se na teret stavlja da je počinio rkivična dela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja, šutem pomaganja.

službenica suda otkrila rupu u zidu, a istražitelji kasnije utvrdili da je do prostorije iskopan tunel dug 30 metara odakle su 'rudari' ukrali dokaze protiv osumnjičenih
službenica suda otkrila rupu u zidu, a istražitelji kasnije utvrdili da je do prostorije iskopan tunel dug 30 metara odakle su "rudari" ukrali dokaze protiv osumnjičenihfoto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Pa da podsetimo, osumnjičeni je uhapšen u subotu, a sumnja se da je pružao logistiku organizovanoj grupi "rudara" koji su nekoliko meseci kopali tunel kako bi došlo do depoa Višeg suda u Podgorici, gde se čuvaju dokazi osumnjičenih.

Naime, 11. septembra otkriven je tunel koji su, prema dosadašnjoj istrazi, kopala četvorica srpskih državljana - Veljko Marković (32), njegov stric Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32) iz Loznice, za kojima se intenzivno traga. Takođe, policija traži i Kristinu Baćović iz Podgorice i još pet osoba za koje se sumnja da su deo kriminalne organizacije koja je navodno radila po nalogu kavačakog klana.

policija traga za srbima - jovanović, erić, marković i njegov stric
policija traga za srbima - jovanović, erić, marković i njegov stricfoto: Printscreen/Youtube

Debeo dosije

Stari znalac policije

Predrag Mirotić je, kako navode crnogorski mediji, višestruki povratnik u izvršenju krivičnih dela, a policija ga označava kao pripadnika podgoričkog ogranka kavačkog klana.

- Uhapšenom je suđeno zbog prevare, ali i optužbi da je bio deo grupe koja je 2019. godine, preteći pištoljem radnicima, opljačkala benzinsku pumpu u Podgorici. Za to razbojništvo pored njega osumnjičena su još četiri muškarca. Mirotić je hapšen i 2017, nakon što je utvrđeno da je izradio četiri falsifikovana pečata jednog preduzeća i zloupotrebio ih prilikom overe naloga za prenos novčanih sredstava u jednoj banci. Tada je pred tužiocima tvrdio da je 30.000 evra uzeo na prevaru "jer ga jure kamataši". Zbog tog krivičnog dela osuđen je na godinu i tri meseca zatvora - navode Vijesti.

(Kurir.rs - Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track