UBIO MALOLETNICU (16) ZBOG CRNE MAGIJE U RIPNJU: Stojan danima išao po vračarama, umivao se vodom sa groblja, a sad mu se sudi
Foto: Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva, Drustvene Mreže

PRIPREMNO ROČIŠTE ZA TEŠKO UBISTVO

UBIO MALOLETNICU (16) ZBOG CRNE MAGIJE U RIPNJU: Stojan danima išao po vračarama, umivao se vodom sa groblja, a sad mu se sudi

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu za danas je zakazano pripremno ročište osumnjičenom Stojanu I. (37) koji je kako se sumnjiči 10. aprila ove godine u Ripnju na svirep način ubio 16-godišnju tinejdžerku, a potom pokušao da ubije i tri člana njene porodice.

Optužnica je potvrđena u julu ove godine rešenjem suda, a inače, okrivljenom se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.

osumnjičeni stojan i. u aprilu zverski ubio maloletnicu, a članove njene porodice pokušao da ubije
osumnjičeni stojan i. u aprilu zverski ubio maloletnicu, a članove njene porodice pokušao da ubijefoto: Privatna Arhiva

U optužnici se, kako je Kurir ranije pisao, navodi da postoji opravdana sumnja da je Stojan I. 10. aprila oko 14:30 časova najpre proveo neko vreme u razgovoru sa porodicom maloletne oštećene u njihovoj porodičnoj kući u Ripnju, a potom kolima povezao nju i njenog maloletnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu.

- Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Stojan I. je, kako se sumnja, odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja i zaustavio vozilo na kosini ispod železničke pruge, u prostoru između rastinja - navodi se u optužnici.

mesto zločina, odvezao maloletnicu nadomak sela pa je ubio, a zatim pobegao
mesto zločina, odvezao maloletnicu nadomak sela pa je ubio, a zatim pobegaofoto: Nemanja Nikolić

Kada je ona izašla iz automobila Stojan I. je počeo da je vuče i skida joj odeću, a nesrećna devojka se opirala. Stojan I. je tada počeo da je ubada nožem u predelu trupa, vrata i ruke, usled čega je trpela jake bolove i zadobila teške telesne povrede opasne po život od kojih je preminula.

- Nakon izvršenja ovog krivičnog dela osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem naneo više teških i lakih telesnih povreda njenoj majci, babi i ujaku. Nakon toga je izašao iz kuće i napustio lice mesta svojim vozilom. Ubrzo nakon toga je uhapšen - navodi se u optužnici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

brutalno ubijena maloletnica
brutalno ubijena maloletnicafoto: Privatna arhiva

Podsetimo, okrivljeni je na saslušanju izneo sramnu odbranu, da su ga obuzele crne misli i da mu se žrtva rugala u kolima.

- Rekao je i da su mu se podsmevali članovi njene prodice, koji su mu inače komšije - rekao je ranije izvor Kurira.

Stojanov pomračeni um

Umivao se vodom s groblja

Stojan I. je, prema rečima njegovog brata Jovana nakon stravičnog zločina rekao za Kurir da je bio opčinjen crnom magijom i redovno je posećivao vračare za čije rituale je izdvajao ogromne sume novca.

- Govorio sam mu da ne baca pare na to! Ponašao se kao da me ne čuje. Kada sam ga upozoravao gledao je kroz mene i govorio: "Sve će biti uredu, ne brini". Počeo je da ide kod komšinice, inače gatare, koja mu je napunila glavu kako je na njega bačena crna magija i kako će mu ona pomoći. Išao je na groblje i pio vodu s grobljanske česme - kaže ja tada Jovan i istakao da se svog brata odrekao posle monstruoznog zločina, kao i da ga treba osuditi na doživotnu robiju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja