"ZAPITAM SE DA LI SE SUDI MOM OCU ILI ŽENI KOJA MI JE UBILA BRATA" Odloženo suđenje za udes u kom je stradao Luka! SESTRA OGORČENA
Foto: Privatna Arhiva

osnovni sud u somboru

"ZAPITAM SE DA LI SE SUDI MOM OCU ILI ŽENI KOJA MI JE UBILA BRATA" Odloženo suđenje za udes u kom je stradao Luka! SESTRA OGORČENA

Crna Hronika -

Suđenje u slučaju saobraćajne nesreće u mestu Ratkovo u kojoj je poginuo petnaestogodišnji Luka Jovović odloženo je juče u Osnovnom sudu u Somboru, sazanje Kurir.

Prema rečima našeg izvora, razlog odlaganja je što se optužena strana nije pojavila u sudnici, a sestra stradalog Luke za Kurir kaže je obrazloženje odbrane bilo da je optužena uznemirena zbog objava u medijima i na društvenim mrežama.

- Ni posle navršenih 17 meseci od stradanja mog brata na zakazanom suđenju nije došlo do glavnog pretresa jer se optužena nije ni pojavila. Pojavio se drugi ovlašćeni branilac, uz obrazloženje da se nije pojavila jer je dodatno uznemirena zbog poslednjeg članka u medijima. Uznemirena zbog objava mog oca na društvenim mrežama, zbog majice sa Lukinim likom koju on nosi i niza nekih besmislica koje nemaju apsolutne veze sa temom i samim slučajem - kaže nam Dijana i objašnjava:

- Sve to zbog toga što je navodno psihički loše, bila je i kod psihijatra te je dobila i dijagnozu, pa se zato nije ni pojavila. Međutim u izveštaju koji je dostavila nigne ne piše da nije sposobna da prati suđenje, te je naložena njena dodatna psihološka procena.

Dijana i Luka
Dijana i Lukafoto: Privatna Arhiva

Na suđenju su se juče pojavili i saobraćajni veštaci, neki od svedoka koji su imali zakazano za ovaj datum, kako je i najavljeno, ali optužene strane nije bilo.

- Jedan od svedoka je juče ujutru i video u selu, ponašala se najnormalnije, sposobna da odlazi u jednu privatnu kuću gde neguje pacijenta. Kao porodica imamo pravo da sumnjamo u trikove branilaca i okrivljene, jer su bazirani na sve, najviše na Lukinog oca, samo ne na samu saobraćajnu nezgodu, njen uzrok i ponašanje okrivljene posle ishoda - kaže Dijana.

Luka Jovović
Luka Jovovićfoto: Privatna arhiva

Prema rečima Lukine sestre nekim pitanjima od strane njenog advokata se gubi smisao samog slučaja.

- Pitanje o kacigi koje se ponavlja već drugo suđenje, a rečeno je da je kaciga spuštena sa njim, pritom se i zna da ju je nosio, ima svedoka, ali i lekari Hitne pomoći su mu je skinuli… U nekom momentu se čak i zapitam da li se ovde možda sudi mom ocu, o kome stalno i priča njihova strana, ili njoj koja mi je usmrtila brata - kaže nam Dijana i dodaje:

- Čemu uznemirenost, ako ne postoji krivica? Sve ovo se previše odugovlači, obzirom da je situacija jasna. Živimo u malom mestu, okrivljenu srećemo svakodnevno, viđamo je u kafićima, na stadionu... Šta više, vrlo je raspoložena za pesme raznih žanrova, kada je neko od nas na spomen ploči, slatko se smeje dok priča na telefon i vozi, ali i kada sretne po nekog od rodbine i svedoka u selu, zaista nema problem da se ponaša smelo.

Luka Jovović, saobraćajna nesreća, Ratkovo
foto: Privatna arhiva

Sledeće ročište je zakazano za 24. oktobar, a porodica se nada da će se optužena pojaviti i da će se sve privesti kraju.

- Moraju i oni biti svesni da ovo već treba da se privede kraju. Borićemo se koliko god da treba za istinu i pravdu i za obraz mog brata koji je čist, a to ćemo dokazati svima. Ovakve nepravde ti samo na neki način daju dodatnu snagu da ne odustaneš, već da nastaviš ka svom cilju. Cilj je pravda. Ime Luke Jovovića će se spominjati i posle nas, jer je to dete volelo život, bio je redak primer da idealna deca i moralne vrednosti još uvek postoje, zato mu dugujemo istinu - zaključuje Dijana.

Podsetimo, Luka je poginuo u saobraćajnoj nesreći u aprilu prošle godine kada je na njega automobilom, kako se sumnja, naletela N. A. i oborila ga sa motora, a ono što je porodicu najviše pogodilo je što Luki nije pružena pomoć iako je osoba koja je na njega naletela imala tu mogućnost, ali je otišla.

Kurir.rs / D. Antonijević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track