"ZORAN MARJANOVIĆ NEĆE BITI NI POD ELEKTRONSKIM NADZOROM!" Advokat prognozira da li će suđenje biti PONOVLJENO pred novim većem
Foto: Kurir televizija

slučaj marjanović

"ZORAN MARJANOVIĆ NEĆE BITI NI POD ELEKTRONSKIM NADZOROM!" Advokat prognozira da li će suđenje biti PONOVLJENO pred novim većem

Crna Hronika -

Vreme čini svoje - čak i u pravnom sistemu. Javnost, koja prema proceni Apelacionog suda danas ne može da utiče na tok krivičnog postupka, pre 7 i po godina bila je zgrožena i uznemirena zbog načina izvršenja ubistva Jelene Marjanović.

Zoran Marjanović
foto: Kurir televizija

- Tog 2. aprila 2016. kao bomba je odjeknula vest u medijima da je nestala pevačica "Granda" Jelena Marjanović. A ono što je značajno, njeno telo pronađeno je dan kasnije oko 13 sati u jednom kanalu u naselju Crvenka u Borči. Na zaprepašćenje javnosti svi dokazi ukazivali su da iza tog njenog brutalnog ubistva stoji osoba koja je nju vrlo dobro znala, a po načinu na koji je ubistvo izvršeno, s obzirom da je Jeleni devet udaraca u potiljak tupim predmetom naneto, sve je ukazivalo na to da je reč o zločinu iz strasti - rekla je Slađana Nedeljković, novinarka Kurira.

Zoran Marjanović
foto: Kurir televizija

Sedamnaest meseci od ubistva Zoran Marjanović je priveden, a potom i optužen. Suđenje protiv njega trajalo je četiri godine, nakon čega je u julu prošle godine osuđen prvostepno na 40 godina robije.

Presuda u ovom slučaju je veoma obimna i upravo u tome, advokat Radiša Roskić vidi mogućnost za tim odbrane. On smatra da bi ukidanje pritvora, sa aspekta iskustva i statistike, moglo da znači da će i prvostepena presuda biti ukinuta.

Zoran Marjanović
foto: Kurir televizija

- Gotovo da nema sudije koji u presudi od 900 strana neće učiniti neki propust. Bilo u prikazu utvrđenog činjeničnog stanja, bilo u pogledu nekih procesnih pravila. Vešt i verziran advokat takve propuste odmah uoči. Odmah oseti gde su kontradiktornosti, ume da ih opiše i ume na takve kontradiktornosti da se pozove - rekao je Radiša Roskić, advokat. U konkrentom slučaju, sud je mogao da odredi posebnu meru napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora, međutim Zoran Marjanović je i u tom smislu slobodan.

Zoran Marjanović
foto: Kurir televizija

- Zabrana napuštanja stana jeste blaža mera u odnosu na pritvor. Međutim, koliko možemo da vidimo, ovde je samo ukinut pritvor, nije došlo do zamene blažom merom, tako da prema ovom okrivljenom neće biti nikakve primene elektronskog nadzora - kaže Milan Popović, advokat. Iako je uznemirenje javnosti na nižem nivou nego u periodu kada je krivično delo počinjeno, radoznalost i interesovanje za ovaj slučaj ne jenjava, pa se opravdano očekuje da se proces neće odužiti.

03:13

ZORAN MARJANOVIĆ NEĆE BITI NI POD ELEKTRONSKIM NADZOROM! Advokat prognozira da li će suđenje biti PONOVLJENO pred novim većem

- Nezahvalno je prognozirati vremenske termine, ali mislim da neće proći mnogo vremena do donošenja nove prvostepene presude. Verujem, znajući advokate Zorana Marjanovića iz branilačkog tima, da su oni u svojoj žalbi zahtevali i da se suđenje obavi pred novim većem To bi takođe bio jedan razuman branilački stav, s obzirom da je tim imao niz primedbi na shvatanja i odluke suda u prošlom sazivu - kaže Roskić. Za pokretanje druge presude nije neophodno da se pojave novi dokazi, već postojeći mogu ponovo da se analiziraju i na taj način pokrenu ponovnu presudu. Očekuje se da će suđenje biti najverovatnije ponovljeno ispočetka.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:35

Zašto je na slobodu pušten Zoran Marjanović?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja