"JASNO JE DA JE JELENA UBIJENA IZ STRASTI" Advokat: Vidi se da je ubica imao emotivnu vezu sa žrtvom, niko ne bi bio TAKO SUROV
Foto: Kurir TV, Petar Aleksić

kurir tv

"JASNO JE DA JE JELENA UBIJENA IZ STRASTI" Advokat: Vidi se da je ubica imao emotivnu vezu sa žrtvom, niko ne bi bio TAKO SUROV

Crna Hronika -

Zoran Marjanović će se braniti sa slobode. Apelacioni sud je ocenio da ne postoje razlozi za dalje produženje pritvora, što je zbunilo javnost. Marjanović sada čeka odluku drugostepenog organa da li će presuda biti potvrđena, preinačena ili vraćena na ponovno suđenje – u zavisnosti od odluke po njegovoj žalbi.

Nemanja Todorović
foto: Kurir tv

Jelena Spasić, novinar Kurir i Nemanja Todorović, advokat analizirali su ovaj slučaj u jutarnjem programu Kurir televizije.

Todorović je dao svoj uvid u ovaj slučaj nakon što je ukinuta presuda od 40 godina, inače maksimalna kazna za zločin. Neuobičajenim je nazvao slučaj, pojasnivši:

- Ponovo se raspravlja u Apelacionom sudu. Tužilac osporava i donosi se nova odluka vezano za tu žalbu. On je samo pušten iz pritvora. Ova presuda nije ukinuta ona je i dalje na snazi - rekao je Todorović.

On je ubeđen da će presuda biti potvrđena.

- Ovde se pravda maksimalno usporila, ali jednostavno sve okolnosti slučaja govore o tome da će biti osuđen. Ta žena je mrtva i ubijena je na krajnje svirep način. To nije uradio slučajni prolaznik koji je pokušao da je opljačka. Jasno je da se radi iz strasti. Ubica ubije i ode. Ovde je bitan način na koji je ubijena, znači nakon smrti je masakrirana. Vidi se da je neko ko je imao emotivnu vezu sa žrtvom. Pored toga što je pažljivo planirano, i druge okolnosti istrage, hiljade ljudi je prošlo kroz mesto zločina, nisu je odmah našli. U momentu od kad je nestala do momenta kad su je našli prošlo je mnogo vremena. Istraga je rađena u skladu sa okolnostima - rekao je Todorović.

01:28

NEOBIČNO JE DA SE OSUĐENIK NA 40 GODINA ZATVORA, ŠETA SLOBODAN Todorović: Samo je jedan RAZLOG da Marjanović bude OSLOBOĐEN

Na pitanje voditeljke da li je čudno što je Marjanović, 25 minuta nakon nestanka supruge, prijavio da je nema - Todorović odgovara da se ne zna tačno vreme nestanka niti da je taj momenat kada je pozvao zaista precizan.

- Sam način ubistva ukazuje da nije slučajno. Vidi se da je postojala određena veza između žrtve i ubice. Očigledno niko nije osumnjičen. Ovo je slučaj koji intrigira javnost već sedam godina. Način na koji je sam zločin izvršen upućuje na to da se radi o suprugu. Ima tu još mnogo stvari koje se ne odnose na pravo. Prisustvo okultnog je enormno. Nenormalna količina okultnog u vezi sa ovim zločinom! - kazao je i zaključio:

- Vrlo je neobično da su pustili čoveka koji je osuđen na 40 godina zatvora da se šeta slobodno. Presuda može biti potvrđena, a može biti i ukinuta. Zbog čega? Iz formalnih razloga zbog grešaka u proceduri i zbog činjeničnih stvari, tj. da dokazi ne govore u prilog presudi. Ako je reč o ovom drugom onda je moguća njegova sloboda, a ako je iz formalnih razloga, onda nema ništa od toga.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

00:38

Zoran Marjanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja