"ČULE SMO-NEKO OVDE MRTAV LEŽI" Doktorka Hitne pomoći o potresnim scenama na mestu užasa u Niškoj Banji: "Dečaku nije bilo spasa"
Foto: Privatna arhiva, Marko Smiljković

"ČULE SMO-NEKO OVDE MRTAV LEŽI" Doktorka Hitne pomoći o potresnim scenama na mestu užasa u Niškoj Banji: "Dečaku nije bilo spasa"

Crna Hronika -

Dečak (13) ubijen je juče u Niškoj Banji, a sumnja se da ga je usmrtio dečak sa kojim se družio.

U hitnoj pomoći kažu da je ekipa otišla u Nišku banju po prijavi da se dete na ulici ne oseća dobro, a da su vrlo brzo pronašli i telo drugog dečaka u kući u Tošketovoj ulici.

Niška policija je saopštila da su dobili prijavu da je jedan dečak pronađen bez znakova života, a da je drugi prebačen u Urgentni centar.

Iz Hitne pomoći u Nišu su rekli da su prvo zatekli dete koje je imalo nešto slično epileptičnom napadu, a da su nakon toga zatekle telo drugog deteta.

Niška Banja
foto: Kurir/M.S.

- Moja koleginica je čula da je neko rekao 'ovde neko mrtav leži'. Naravno da su postupili kao što bi svaki lekar, svaka majka protivno pravilima službe utvrdile da nekome treba pomoć. Nažalost, drugo dete je bilo bez vitalnih parametara odnosno sa povredama koje su inkompatabilne sa životom. Obaveštena je policija, u međuvremenu pozvana je još jedna ekipa, koja je dete koje je prvobitno zatečeno sa spoljnim vidljivim povredama, prevezla do Urgentnog centra za dalju dijagnostiku - navela je dr Maja Stojanović iz niške Hitne pomoći.

Maja Stojanović
foto: screenshot RTS

Oba dečaka su rođena 2010. godine.

Iz Kliničkog centra u Nišu je rečeno da taj dečak nema ozbiljnije povrede, dok se takođe pretpostavlja, za sada još uvek nezvanično, da je dečak koji je stradao, stradao i iskrvario je zapravo od rana koje su mu nanete oštrim predmetom u predelu vrata i glave.

Istraga je u toku, a očekuje se i zvanično saopštenje o detaljima tragičnog događaja.

Kurir.rs/RTS

Bonus video:

00:26

Hapšenje osumnjičenog za teško ubistvo na Voždovcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja