OVO JE SRBIN UHAPŠEN U BRAZILU Jedan je od najvećih trgovaca drogom, a "biznis" je preuzeo od oca, poznatog kriminalca iz Srbije
Foto: Printskrin / You Tube/ Brasil Urgente

OVO JE SRBIN UHAPŠEN U BRAZILU Jedan je od najvećih trgovaca drogom, a "biznis" je preuzeo od oca, poznatog kriminalca iz Srbije

Crna Hronika -

Jedan od najvećih evropskih trgovaca drogom uhapšen je u Brazilu tokom operacije Federalne policije. Brazilski mediji prenose da je to Aleksandar Nešić, koji je u narko klanu zauzeo mesto svog oca Gorana Nešića, koji je 2018. izručen Srbiji.

Brazilski mediji navode da je oca i sina u Brazil poslala balkanska mafija, kojom komanduje Darko Šarić.

Mlađi Nešić pronađen je na obali Sao Paula, gde je vodio pregovore o izvozu kokaina preko luke Santos.

U praksi, kriminalna organizacija „Primeiro Comando da Capital“ (PCC), šalje kokain u Evropu, gde ga primaju grupe povezane sa italijanskom mafijom u regionu Kalabrije, Ndrangeta, odgovorna za logistiku da droga stigne u zemlje istočne Evrope. Tek onda se deli Srbima.

Istraga je počela kada je na brazilskom ribarskom brodu na obali Afrike zaplenjeno 5,5 tona kokaina. Zatim je usledila još jedna zaplena 2 tone droge u međunarodnim vodama.

Kokain koji su poslali Srbi uzimali su ribari angažovani u Guaruji. Prema navodila medija, Aleksandar Nešić je bio taj koji je pregovarao sa PCC-om i koordinirao logistiku.

Uprkos tome što ga smatraju jednim od najvećih pregovarača o drogama na svetu, ranije je bio osuđen na godinu i po dana zatvora zbog pijanstva, nanošenja telesnih povreda u vožnji i nepoštovanja autoriteta.

Kaznu je izdržao na slobodi.

Kako je juče saopštio MUP Srbije, u međunarodnoj akciji, sprovedenoj u okviru Evropolove operativne radne grupe „Balkanski kartel“, u Brazilu je uhapšeno je 16 osoba, pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se tereti za trgovinu kokainom, među kojima je i srpski državljanin za koga postoji osnov sumnje da je vođa ove grupe.

Kurir/band.uol.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track