U TOKU PRETRESI NA VIŠE LOKACIJA: Detalji velike akcije hapšenja, u Subotici otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane!
Foto: Ana Paunković

javno tužilaštvo za organizovani kriminal

U TOKU PRETRESI NA VIŠE LOKACIJA: Detalji velike akcije hapšenja, u Subotici otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane!

Crna Hronika -

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa SBPOK nakon višemesečnog predistražnog postupka na teritoriji Srbije danas je uhapšeno sedmoro osumnjičinih, zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Iz tužilaštva je saopšteno da su kao pripadnici kriminalne grupe uhapšeni I.S., N. Z., A. D., G.Č., R.D., S.D., i M.R., dok jedan osumnjičeni nije pronađen na adresi.

- Ova organizovana kriminalna grupa , čiji je organizator I.S. je u periodu od sredine 2021. do danas neovlašćeno proizvodila opojnu drogu marihuana u raznim građevinskim objektima (laboratorijama) na teritoriji Republike Austrije, Srbije i Bosne i Hercegovine - saopšteno je iz tužilaštva.

U toku su pretresi na više lokacija na teritoriji Srbije.

- Samo u Subotici je u jednoj od laboratorija danas pronađeno oko 500 biljaka kanabisa u raznim fazama rasta. U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičene uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega biti saslušani - navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track