OSUĐENA NADRILEKARKA KOJA JE BEZ DOZVOLE UBRIZGAVALA HIJALURON! Reklamirala se na društvenim mrežama, nudila i botoks tretmane!
Foto: Shutterstock

prvo osnovno javno tužilaštvo

OSUĐENA NADRILEKARKA KOJA JE BEZ DOZVOLE UBRIZGAVALA HIJALURON! Reklamirala se na društvenim mrežama, nudila i botoks tretmane!

Crna Hronika -

Prvi osnovni suda u Beogradu osudio je nadrilekarku A. P. na uslovnu kaznu od šest meseci zatvora, sa rokom provere od dve godine zbog krivičnog dela nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podseća da je optužni predlog protiv A. P. bio podnet 29. avgusta prošle godine sudu, zbog sumnje da je u martu 2021. u kozmetičkom salonu čiji je vlasnik izvršila ovo krivično delo, tako što se bez odgovarajuće stručne spreme bavila pružanjem medicinskih usluga.

- Ona je pružala usluge ANTI-AGE medicine za koje medicinske usluge nije shodno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti posedovala rešenje nadležnog ministarstva – Ministarstva zdravlja Republike Srbije i tako neovlašćeno obavljala usluge ANTI-AGE u kozmetičkom salonu koji nije bio upisan u registar zdravstvenih ustanova koji se vodi u Agenciji za privredne registre shodno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti - navodi se u saopštenju tužilaštva i dodaje da se okrivljena, iako nije imala dozvole i odobrenja reklamirala preko društvenih mreža za usluge konturisanje usana hijaluron penom, kao i botoks tretmane lica čela i predela oko očiju.

Prvo osnvno javno tužilaštvo
Prvo osnvno javno tužilaštvofoto: Nenad Kostić

- Kada se oštećena A.A. javila na svoj zakazani termin i došla u navedeni kozmetički salon u martu mesecu 2021. godine, okrivljena A.P. počela da je bode iglom sa špricem u predelu usana ubrizgavajući joj hijaluron, nakon čega se oštećena pobunula jer je mislila da se navedeni tretman radi bez igle i to aparatom HIJALURON PEN a kada je tretman bio gotov, oštećena je odbila da plati navedenu uslugu jer je bila nezadovoljna intervencijom i načinom izvođenja intervencije, da bi se oštećenoj nakon određenog vremena, kao posledica navedene intervencije iznad gornje usne javila ispupčenja koja je naknadno morala da sanira u nadležnoj klinici - navodi se u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva i dodaje:

Olgica Markanović
Olgica Markanovićfoto: Zorana Jevtić

- Ovim putem tužilaštvo apeluje na sve građane koji žele da vrše bilo kakve estetske intervencije, da se dobro raspitaju i uvere da li su saloni ili klinike nadležni i da li imaju odluku i odobrenje nadležnih organa za vršenje ovakvih intervencija kako bi sprečili štetne posledice i sačuvali svoje zdravlje - apeluju iz tužilaštva.

Prvo osnovno javno tužilaštvo takođe podseća da su po optužnim aktima ovog tužilaštva u toku suđenja i u drugim aktuelnim predmetima poznatim javnosti a u vezi izvršenja krivičnog dela nadrilekarsko i nadriapotekarstvo, te da će javnost biti blagovremeno informisana o ishodu postupaka.

Podsetimo, po optužnicama ovog tužilaštva u toku su postupci protiv nadrilekarke Olgice Markanović, kao i masera Save Kneževića i njegove majke.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track