UBICA S PAGA SASLUŠAN U ĆELIJI HRVATSKOG ZATVORA: Kragujevčanin optužen da je ubio i "škaljarca" u Budvi! EVO KAKO SE BRANIO
Foto: Printscreen, Društvene mreže

istraga

UBICA S PAGA SASLUŠAN U ĆELIJI HRVATSKOG ZATVORA: Kragujevčanin optužen da je ubio i "škaljarca" u Budvi! EVO KAKO SE BRANIO

Crna Hronika -

Crnogorski istražitelji saslušali su u Hrvatskoj Duška Tanaskovića, optuženog za ubistvo Milića-Minje Šakovića u Budvi prošle godine, i on se branio ćutanjem. Kako prenosi portal RTCG, ta informacija potvr]ena im je u Viišem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Duško Tanasković
Duško Tanaskovićfoto: SLOBODNA DALMACIJA/Zadarski.hr, BETA Zvonko Kučelin

Podgoričko tužilaštvo, kako podsećaju, 20. jula je optužilo Duška Tanaskovića, rodom iz Kragujevca i Luku Pilčevića iz Beograda da su u junu prošle godine likvidirali Šakovića ispred zidina Starog grada u Budvi.

- Pilčević je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica, a od Hrvatske je traženo izručenje Tanaskovića. No, do izručenja Tanskovića neće doći jer se Tanaskoviću u Zadru sudi zbog ubistva Gorana Vlaovića iz Herceg Novog - prenosi RTCG.

- Odlukom nadležnog pravosudnog organa Republike Hrvatske odloženo je izručenje okrivljenog D.T. do završetka krivičnog postupka u Republici Hrvatskoj, koji se vodi protiv lica D.T. - odgovorili su Portalu RTCG iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Hrvatskoj je prošle godine predat zahtev crnogorskog Ministarstva pravde za izručenje Duška Tanaskovića, okrivljenog za učešće u ubistvu Milića-Minje Šakovića. Zvanična molba hrvatskim vlastima upućena je 31. avgusta 2022.godine.

Dragana Banić bila na Pagu sa Vlaovićem
Dragana Banić bila na Pagu sa Vlaovićemfoto: Printscreen/Instagram

Inače, Veće Županijskog suda u Zadru potvrdilo je prošle godine optužnicu protiv Tanaskovića, koji se tereti da je na Pagu, ispred noćnog kluba na plaži Katarelac ubio 39-godišnjeg državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića. Ubistvo se, prema izveštajima hrvatskih medija, dovodi u vezu sa sukobom “kavačkog” i “škaljarskog” klana iz Crne Gore. Likvidacija se dogodila 25. avgusta 2022. godine. Ubijeni Vlaović, kako se navodi, bio je visokopozicionirani pripadnik "škaljarskog klana", a u vreme likvidacije na Pagu je bio sa svojom devojkom, srpskom misicom Draganom Banić.

I ubijeni Šaković koji je likvidiran dva meseca ranije u Budvi, bio je pripadnik iste kriminalne grupe.

I pred sudom u Hrvatskoj, Tanasković se branio ćutanjem na optužbe da je ubio Vlaovića. Nedavno su, međutim, hrvatski mediji objavili da je policija iz te države postavila prislušne uređaje u njegovu ćeliju i tako došla do novih informacija o toj likvidaciji, zbog čega je tužilaštvo u Zadru zatražilo izmenu optužnice i strožiju kaznu.

Kurir.rs/ RTCG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track