UBIJEN ZBOG KRAĐE KOKAINA U VALENSIJI Upucan iz kola u pokretu, a kuma mu izrešetali u Beogradu! Osumnjičena trojica kavčana VIDEO
Foto: Printscreen

UBIJEN ZBOG KRAĐE KOKAINA U VALENSIJI Upucan iz kola u pokretu, a kuma mu izrešetali u Beogradu! Osumnjičena trojica kavčana VIDEO

Crna Hronika -

Navršilo se sedam godina od ubistva Cetinjanin Radomir Đuričković (41). Na njega je pucano iz automobila u pokretu, a preminuo je nekoliko sati kasnije u bolnici.

Policija je sutradan ujutru u blizini Cetinja pronašla zapaljen automobil "reno megan", za koji se sumnja da su ga koristile ubice. U vozilu je pronađena automatska puška, a na mestu ubistva Đuričkovića nađen je veći broj čaura. Za zločin su optuženi Mario Milošević, Igor Mašanović i Vukan Vujačić, kojima se sudi u Višem sudu u Podgorici.

"Kavčanin" Mario Milošević optužen je za ubistvo Radomira Đuričkovića, a sumnja da je sa još dvojicom saučesnika pokušao da ubije i njegovog brata Miloša zbog straha od osvete. Milošević je, osim za saučesništvo u ubistvu Đuričkovića, sumnjičen i za ubistvo Miodraga Kruščića i saučesništvo u ranjavanju novinarke Vijesti Olivere Lakić.

Mario Milošević
Mario Miloševićfoto: Facebook

Sva trojica optuženih za ubistvo Đuričkovića uhapšena su na Kosmetu i to sa falsifikovanim ispravama. Priština ih je kasnije izručila Crnoj Gori koja je za njima raspisala međunarodnu poternicu.

Zločin se dogodio 10. oktobra 2016. godine između 23.00 i 23.10 na Cetinju. Sumnja se da su optuženi nekoliko dana pre ubistva kupili automobil "reno megan" za 2.100 evra, koji je Vujačić preuzeo dan pre zločina u Podgorici.

U tom automobilu su pratili ubijenog, sačekali su da uđe u svoj automobil, a onda su u blizini cetinjskog lokala "Konoba" krenuli ka Đuričkoviću iz suprotnog smera.

Đuričković je zbog toga morao da stane, a to je Milošević iskoristio i sa mesta suvozača je ispalio u njegovom pravcu dva hica iz vozila u pokretu. U tom trenutku se na mestu suvozača nalazio Milorad Radulović. Dan kasnije ranjeni Đuričković je preminuo u bolnici.

Policija je narednog jutra na području Rijeke Crnojevića pronašla zapaljen automobil podgoričkih registarskih tablica i automatsku pušku iz koje je pucano.

Posle pucnjave Đuričković je hitno prevezen u cetinjsku bolnicu, a potom u Kličnički centar Crne Gore u Podgorici gde je preminuo od posledica ranjavanja.

Radomir Đuričković je kum Cetinjanina Gorana Radomana, koji je u februaru 2015. godine ubijen u Beogradu, a i blizak rođak Gorana Đuričkovića, inače zeta poznatog fudbalera Vladimira Petrovića Pižona, a koji je krajem oktobra 2015. godine likvidiran iz snajpera u Budvi.

Goran Radoman
Goran Radomanfoto: Privatna Arhiva, Dragana Udovičić, Printscreen TV Pink

Strah od krvne osvete

Oba ubistva dovode se u vezu sa nestankom 300 kilograma kokaina u Španiji, posle čega je počeo rat kriminalnih klanova u Kotoru.

Trojica optuženih za napad, posle likvidacije Đuričkovića nalazila su se u bekstvu, a uhapšeni su 2018. godine na Kosmetu. Za to vreme nisu mirovali. U maju 2017. godine organizovali su u Beogradu napad na Miloša Đuričkovića, Radomirovog rođenog brata. Izvori iz istrage navodili su u to vreme da je razlog za taj napad bio strah od osvete.

Oni su navodno načuli da ih Miloš traži zbog krvne osvete, pa su odlučili da napadnu prvi. Kako su izveštavali mediji, Milošević je znao da ga Miloš traži mesecima i da je brata planirao da osveti odmah nakon što se ubistvo desilo pa ih je tražio i u Crnoj Gori. Prilikom napada na njega, Miloš je ranjen u vrat i nije teže povređen.

Pored toga, govorilo se i da je Mario Milošević smatrao Miloša krivim i za to što mu je u eksploziji bombe poginuo najbolji drug Đorđe Sekulović (30) u januaru 2017. godine. To ubistvo se dogodilo u Podgorici kada mu je automobil dignut u vazduh. Sekulović se, prema operativnim podacima, takođe vezivao za ubistvo Radomira Đuričkovića.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track