3 UHAPŠENA U CRNOJ GORI: Sumnja se da su pomagali "rudarima" koji su kopali tunel do depoa suda u Podgorici
Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore, Printscreen/rtcg_me

3 UHAPŠENA U CRNOJ GORI: Sumnja se da su pomagali "rudarima" koji su kopali tunel do depoa suda u Podgorici

Crna Hronika -

Marijan Vuljaj, Ivica Piperović i Nikola Milačić uhapšeni su sinoć nakon saslušanja u podgoričkoj policiji zbog sumnje da su povezani sa obijanjem depoa Višeg suda.

M.A. pušten je nakon saslušanja jer je utvrđeno da nije deo iste kriminalne grupe. Njih trojica su uhapšeni nakon što je policija juče posle podne uhapsila odbeglu Katarina Baćović.

Osnovno državno tužilaštvo osumnjičenom Nikoli Milačiću i Ivici Piperoviću stavlja na teret krivično delo - kriminalno udruživanje i tešku krađu, jer se veruje da su imali direktno zaduženje tokom kopanja tunela od suterena zgrade do depoa Višeg suda u Podgorici.

Marjanu Vuljaju se na teret stavlja krivično delo - pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, jer su u dosadašnjem delu istrage tužioci došli do podataka da je on iznajmio Katarini Baćović stan u City kvartu, gde se skrivala od 11. septembra kada je pronađen tajni prolaz u centru grada.

Vuljaj se za sada ne povezuje da je imao druge veze sa kriminalnim udruživanjem i osobama koje su osumnjičene za kopanje tunela i krađu oružja i preturanje predmeta iz depoa Višeg suda.

Kurir.rs/Vijesti

Bonus video:

03:49

Uhapšeno 13 pripadnika organizovanih kriminalnih grupa koje su funkcionisale kao „Balkanski kartel“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track