OVO JE SRBIN IZ LOZNICE KOJI JE KOPAO TUNEL U SUDU U PODGORICI Poznata ruta kojom je planirao beg nakon nesvakidašnje provale FOTO
Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore, Printscreen/Youtube

novi detalji

OVO JE SRBIN IZ LOZNICE KOJI JE KOPAO TUNEL U SUDU U PODGORICI Poznata ruta kojom je planirao beg nakon nesvakidašnje provale FOTO

Crna Hronika -

Vladimir Erić (32), državljanin Republike Srbije koji je osumnjičen za kopanje tunela u Višem sudu u Podgorici danas je uhapšen na aerodromu u Štokholmu u Švedskoj.

Kopači tunela, Crna Gora, Vladimir Erić
foto: Printscreen/Youtube

Kako se navodi, on je pristupio na gore pomenuti aerodrom sa namerom da otputuje za Beograd, i tu je lišen slobode po međunarodnoj poternici.

Erić je navodno automehaničar iz Loznice koji u svom vlasništvu ima i auto-servis.

U kopanju tunela učestvovali su, kako je saopštila crnogorska policija, Lozničani Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), saopštile su crnogorske vlasti deset dana nakon što je tunel otkriven. Oni se nalaze u bekstvu, a osumnjičeni se da su po nalogu organizatora kriminalne grupe, koji još nije identifikovan, obili depo Višeg suda u Podgorici.

1 / 4 Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Prema podacima iz istrage, Dejan Jovanović je 11. septembra taksijem prešao granicu sa Srbijom, a Veljko Marković i njegov stric Milan Marković istog dana ušli su u autobus koji saobraća do Sarajeva, karte su kupili do Foče, što im je bila krajnja destinacija, dok za osumnjičenog Vladimira Erića samo postoji podatak da je ušao u Crnu Goru.

Policija još nije pronašla ni Podgoričanku Katarinu Baćović koja se sumnjiči da je kopačima tunela iznajmila poslovni prostor iz kojeg je započeto kopanje tunela.

U dosadašnjoj istrazi kojom rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo pregledano je na stotine sati snimaka s nadzornih kamera, pronađen je alat koji su kopači koristili kao i kombi koji su kopači koristili, a nalogodavac je i dalje zvanično nepoznat.

Kurir.rs/Dan/CDM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track