PLAKAO JE NA SVIM SAHRANAMA, TAKVOG GA PAMTIMO: "Voždovčanina" Žuću namestio je prijatelj, brutalno je likvidiran i overen u glavu
Foto: Printscreen/Youtube/Rudar 7

PLAKAO JE NA SVIM SAHRANAMA, TAKVOG GA PAMTIMO: "Voždovčanina" Žuću namestio je prijatelj, brutalno je likvidiran i overen u glavu

Crna Hronika -

Zoran Dimitrov Žuća je jedan od najupečatljivijih likova iz kultnog dokumentarca "Vidimo se u čitulji". Ako ni po čemu drugom, onda kao lik koji je plakao na mnogim sahranama ubijenih kriminalaca 90-ih. Kao i ogromna većina aktera tog antologijskog filma, nije poživeo dugo po njegovoj premijeri.

Zoran Dimitrov ubijen je pre 27 godina. Preciznije, 6. oktobra 1996. Likvidiran je oko 20 časova, između ulica Glasinačke i Vladimira Tomanovića na Konjarniku, gde je pogođen sa četiri hitaca, od kojih dva u glavu, čime je "overen". Svedoka ovog zločina nije bilo.

Zoran Dimitrov i Goran Vuković
Zoran Dimitrov i Goran Vukovićfoto: Printscreen/Youtube/Rudar 7

Njegovi prijatelji iz "voždovačkog klana" bili su sigurni da je Žuću ubio neko kome je on verovao, jer te večeri nije nosio pancir, niti pištolj, od kojih se nije odvajao od prethodnog pokušaja njegovog ubistva.

Ubica nikad identifikovan, a kamoli pronađen. Ali, po ulici se pričalo da je Žući glave došao njegov prijatelj Bojan Petrović, koji ga je namamio porukom na pejdžer, a da su direktni izvršioci bili iz Novog Pazara, sve zbog poslova vezanih za drogu.

Bojan Petrović
Bojan Petrovićfoto: Facebook printscreen/Legende devedesetih

Dimitrov je bio "viđeni" član "voždovačkog klana", koji je u to vreme važio za najjači u gradu, i to pod vođstvom Gorana Vukovića Majmuna, posle čijeg ubistva 1994. je na čelo bande došao Mija Baškalović, koji se među prvima pojavio na mestu Žućinog ubistva.

Međutim, upravo posle smrti Vukovića "snaga" tog klana iz dana u dan je opadala...

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja