POVRATNIK OPLJAČKAO ČOVEKA DOK JE ŠETAO PSA, A NAKON 3 SATA POKUŠAO DA UBIJE POZNANIKA Novi detalji ubadanja u parku u Beogradu
Foto: Printscreen 192.rs

više javno tužilaštvo u beogradu

POVRATNIK OPLJAČKAO ČOVEKA DOK JE ŠETAO PSA, A NAKON 3 SATA POKUŠAO DA UBIJE POZNANIKA Novi detalji ubadanja u parku u Beogradu

Crna Hronika -

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Ivan C. (25) zbog sumnje da je 15. oktobra posle ponoći, najpre izvršio razbojništvo uz pretnju nožem, a nešto kasnije pokušao da ubije I.E. nanevši mu nožem više ubodnih rana.

- Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu - saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Hapšenje, ilustracija
Hapšenje, ilustracijafoto: MUP Srbije

Ivanu C. se na teret stavljaju krivična dela ubistvo u pokušaju i razbojništvo.

Sumnja se da je Ivan C. 15. oktobra oko 00.15 časova od oštećenog L. Đ. koji je šetao psa u parku, uz pretnju nožem oduzeo 4.000 dinara, pa mu zapretio da ga ne prijavljuje policiji.

Kako Kurir nezvanično saznaje, osumnjičeni je L. Đ. prišao držeći nož u ruci i obratio mu se rečima "vadi denge", a potom mu je zatražio ličnu kartu na uvid.

- Zapreti mu je da sada zna ko je i gde živi i da ni slučajno ne prijavljuje razbojništvo policiji jer će ga pronaći - otkriva izvor Kurira.

Iste noći oko 03.30 časova osumnjičeni je u drugom parku na Vračaru sedeo sa oštećenim I.E. gde su zajedno konzumirali alkohol, da bi u jednom trenutku došlo do verbalne rasprave između njih, a zatim i do fizičkog sukoba, kada je osumnjičeni nožem I.E. naneo teške telesne povrede, u vidu ubodne rane u predelu leve nadkolenice i ubodne rane u predelu desnog ramena.

Kako Kurir nezvanično saznaje, osumnjičeni Ivan C. je ranije osuđivan za krivična veza vezana za drogu i krađe.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track