"MI TEBE ČEKAMO I ZNAMO KO SI" Sinu predsednika vlade RS napravili sačekušu u Beogradu i pretili mu smrću! PODIGNUTA OPTUŽNICA
Foto: RINA

treće tužilaštvo

"MI TEBE ČEKAMO I ZNAMO KO SI" Sinu predsednika vlade RS napravili sačekušu u Beogradu i pretili mu smrću! PODIGNUTA OPTUŽNICA

Crna Hronika -

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv okrivljenih S.M. (37) i P.M. (28) zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo Ugrožavanje sigurnosti u saizvršilaštvu kad su napali sina predsednika Vlade Republike Srpske, Radovana Viškovića, i članove njegovog obezbeđenja!

Radovan Višković, predsednik vlade republike srpske
Radovan Višković, predsednik vlade republike srpskefoto: BETA/Miloš Miškov/DS

- Oni su na Novom Beogradu u Surčinskoj ulici kod jednog ugostiteljskog objekta pretili smrću oštećenima V.M., B.D, S.Ž, T.V. i T.P., na taj način što su na parkingu ispred objekta gde se nalazio oštećeni sa obezbeđenjem, zaustavili vozilo, nakon čega je okrivljeni M.S. oštećenom sinu predsednika Vlade Republike Srpske rekao "Mi tebe čekamo i mi znamo ko si ti" - navodi se iz Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu i dodaje:

- Okrivljeni su potom izašli iz vozila, ušli u verbalnu raspravu sa oštećenim i pripadnicima obezbeđenja, da bi potom oštećeni u strahu odgurnuo okrivljenog M.P., potom su okrivljeni ušli u svoje vozilo i krenuli ka Surčinu, a kada su gosti iz pomenutog objekta dolazili do parkinga ispred, okrivljeni su svojim vozilom i to velikom brzinom prošli pored prisutnih lica, kojom radnjom su izazvali strah i ugroženost kod oštećenih, te je zbog zabinutosti za bezbednost svih lica događaj prijavljen policiji.

Kikinda, policija, pronađeno telo
foto: Kurir/S.U.

Imajući u vidu prethodnu višestruku osuđivanost okrivljenog S.M., tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom izrekne kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 7 meseci, uz istovremeni predlog tužilaštva da se okrivljenom produži pritvor, dok je u odnosu na okrivljenog P.M. tužilaštvo predložilo sudu da okrivljenom izrekne kaznu zatvora u trajanju od 8.

Kurir.rs / D.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track