"VIDELA DA JOJ NEMA OCA, POŠLA DA GA TRAŽI" Ljubišu našla ćerka jedinica! Potresne reči sestre, u istom satu izgubila oca i brata
Foto: Kurir/M.S.

kuća tuge: spremaju dve sahrane

"VIDELA DA JOJ NEMA OCA, POŠLA DA GA TRAŽI" Ljubišu našla ćerka jedinica! Potresne reči sestre, u istom satu izgubila oca i brata

Crna Hronika -

GADŽIN HAN - Selo Gornji Barbeš kod Gadžinog Hana obeležila je dvostruka tragedija kada su se ne samo u istom selu nego u istoj kući i u istom danu dogodile dve smrti u istoj porodici - umrli su otac i sin.

Podsetimo, sin Ljubiša je bio sa ocem Milanom u planini gde su sekli drva. Sin je doživeo infarkt a nesrećni otac od 89 godina odmah je seo na traktor i pohitao da traži pomoć. Međutim, prevrnuo se i poginuo.

1 / 9 Foto: Kurir/M.S.

- Prvo je pronađeno telo Ljubiše u šumi a potom i njegovog oca. Telo Ljubiše pronašla je njegova ćerka jedinica sa rođacima - saznaje Kurir od rođaka. - Nije ih bilo pa je ćerka pozvala devera od tetke. Okupili su se ljudi i krenuli da ih traže - kaže Branka, sestra pokojnog Ljubiše.

U istom satu sin preminuo, a otac poginuo

Nezapamćena tragedija pogodila je jug Srbije gde su juče u porodici Stamenković bila dva smrtna slučaja. Sin Ljubiša (63) je preminuo dok je bio u planini iznad sela Gornji Barbeš kod Gadžinog hana.

Njegov otac Milan (88) mu je pomagao da iseku drva, a kada je video da mu sin umire, krenuo je po pomoć traktorom. Vozilo se prevrnulo i on je ostao mrtav na licu mesta. Da tragedija bude još veća, kako nam pričaju u ovoj porodici, Ljubišu koga svi u selu zovu po nadimku Bube, u šumi je našla ćerka jedinica.

- Otišli su pre podne i dugo ih nije bilo.Onda je Ljubišina ćerka zvala rođaka jednog i krenuli su da ih traže na mestima gde se sakupljaju drva za ogrev. Ljubiša je, nažalost, umro, a onda je zetečen i prevrnuti traktor sa dekom Milanom. Nije mogla gora tragedija da nas pogodi - pričaju u porodici u Barbešu gde se danas pripremaju dve sahrane.

Prijatelji, rođaci u dvorištu kuće ovog zaplanjskog sela izjavljuju saučešće dok porodica ne može da se oporavi od tragedije.

Ljubišina sestra, Branka Marković je u nekoliko trenutaka izgubila i brata i oca. Ova uplakana žena, radnica Gerontološkog centra u Nišu, kaže da je zanemela kada je čula šta se dogodilo.

Milan Stamenković, Ljubiša Stamenković, Gadžin Han
foto: Kurir/M.S.

- Ne znam kako da objasnim šta se ovde dogodilo? Ljubiša je imao dva puta neke probleme sa srcem, ali se sada nije žalio. Kada su pošli u šumu, sve je bilo normalno. I deka je bio vitalan, on je radio po kući. Moja bratanica, ne znam koga je sve angažovala da se pronađu i onda smo čuli najtužniju stvar. velika je ovo tragedija, veliki gubitak - priča Branka.

01:14

Otac i sin poginuli kod Gadžinog hana

Ljubiša je bio radnik "Elida" iz Donjeg Dušnika i do penzije mu nje trebalo manje od dve godine. Meštani koji su se našli juče porodici pred opelo i sahranu kažu da su obojica bili vredni ljudi.

Kurir.rs/Tekst i foto M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track