"UVEK JE BIO POZITIVAN, NE ZNAMO DA JE IMAO PROBLEME" Progovorile kolege lekara koji je pretio samoubistvom na Autokomandi
Foto: Nemanja Nikolić

"UVEK JE BIO POZITIVAN, NE ZNAMO DA JE IMAO PROBLEME" Progovorile kolege lekara koji je pretio samoubistvom na Autokomandi

Crna Hronika -

Lekar koji je sinoć pretio samoubistvom u parku na Autokomandi veoma je cenjen u svom kolektivu, i kolege su i dalje u neverici zbog incidenta.

- Ne znamo šta ga je navelo da pomisli da digne ruku na sebe, svi ga poštujemo i cenimo, ali eto šta sve na um dođe čoveku - pričaju kolege sa VMA.

Kako kažu, nikad niko nije mogao naslutiti da će doći do ove nemile situacije.

1 / 6 Foto: Nemanja Nikolić

- On je uvek bio pozitivan, ne znamo da je imao neke probleme, šta je po sredi, niko ne zna - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Da podsetimo, lekar je pozvao policiju oko 19.45 sati, rekavši da planira da izvrši samoubistvo.On se nalazio u parku u blizini solitera 6 u Ulici Ljutice Bogdana i držao je pištolj.

Na lice mesta stigla su njegova braća, koji su i preuzeli pancire od policije kako bi pokušali da ga spreče, u njegovoj nameri.

Policija i pregovarački tim su brzo intervenisali, a nakon dugih pregovora, lekar je na kraju predao svoje oružje policiji.

Pomoć

SOS telefon osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

(Kurir.rs/Republika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track