DOŠAO KOD MAJKE IAKO MU JE SUD ZABRANIO DA JOJ PRILAZI! Muškarac iz Vršca nije smeo da joj se približi na 300 metara
Foto: Shutterstock

hapšenje

DOŠAO KOD MAJKE IAKO MU JE SUD ZABRANIO DA JOJ PRILAZI! Muškarac iz Vršca nije smeo da joj se približi na 300 metara

Crna Hronika -

Muškarac D. Đ. iz Vršca je prošle nedelje došao u kuću svoje majke D. R. kojoj inače, po odluci nadležnog suda ne sme da se približi na 300 metara zbog nasilja u porodici i na taj način prekršio je izrečenu meru i sada je uhapšen.

Ovim povodom saopštenjem se oglasilo i Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu:

- Dana 17.10.2023. godine OJT u Vršcu zaprimilo je krivičnu prijavu PS u Vršcu, koja je podneta protiv Đ.D. iz Vršca zbog krivičnog dela nasilje u porodici. Prema navodima krivične prijave osumnjičeni Đ.D. iz Vršca je dana 16.10.2023. godine oko 12,45 od strane policijskih službenika zatečen u kući u kojoj stanuje njegova majka D.R. te je istoj prišao na razdaljini manjoj od 300 metar pa je stoga prekršio meru zaštite od nasilja u porodici koja mu je izrečena od strane Osnovnog suda u Vršcu po porodičnom zakonu, te stoga postoje osnovi sumnje da je Đ.D. izvršio krivično delo nasilje u porodici - piše u saopštenju.

ilustracija
ilustracijafoto: Shutterstock

Po odobrenju javnog tužioca OJT u Vršcu, osumnjičenom je dana 16.10.2023. godine rešenjem određeno zadržavanje radi saslušanja najduže 48 sati te je sproveden kod nadležnog javnog tužioca OJT u Vršcu radi saslušanja gde je isti u svojstvu osumnjičenog saslušan.

Nakon izvršene procene rizika od strane nadležnog policijskog službenika OKP PS Vršac izrečena je hitna mera osumnjičenom Đ.D. i to privremeno udaljenje učinioca iz stana u kome stanuje oštećena D.R. i privremena zabrana mogućem učiniocu da kontaktira žrtvu nasilja i da joj prilazi sa rokom trajanja do 48 sati.

Dana 17.10.2023. godine OJT u Vršcu je Osnovnom sudu u Vršcu predložilo da se prema osumnjičenom Đ.D. iz Vršca produži hitna mera privremenog udaljenja učinioca iz stana i privremena zabrana učiniocu da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj, kao i da se osumnjičenom odredi pritvor iz razloga propisanih čl. 211 stav 1 tačka 2 i 3 ZKP, a zbog postojanja osnovane sumnje da je osumnjičeni Đ.D. iz Vršca izvršio krivično delo nasilje u porodici.

OJT u Vršcu nastavlja dalji rad na predmetu iz svoje nadležnosti.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja